RANČEVI SU BILI PUNI NOVCA! Uhapšena četvorica iz Kraljeva zbog primanja i davanja mita (FOTO)
G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara, Foto: MUP

akcija policije

RANČEVI SU BILI PUNI NOVCA! Uhapšena četvorica iz Kraljeva zbog primanja i davanja mita (FOTO)

G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Kraljevu uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita.

Uhapšeni su G.R. (1976) odgovorno lice direkcije za nabavke u „Energetika“ DOO Kragujevac zbog primanja mita, D.C. (1970) faktički odgovorno lice „Cvetković Kop“ iz Svilajnca zbog davanja mita, M.S. (1974) iz Kragujevca zbog primanja mita pomaganjem i Z.M. (1960) iz Svilajnca, koji se tereti za krivično delo davanje mita posredovanjem.

foto: MUP

Sumnja se da je G.R. od D.C. zahtevao 350.000 dinara kako bi mu omogućio privilegovan položaj na konkursu za javne nabavke za iznajmljivanje kamiona sa vozačima koji je raspisalo preduzeće "Energetika" i dobijanje posla na tenderu, što je 10% od procenjene vrednosti te javne nabavke.

G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara, a sumnja se da je novac primio preko pomagača M.S. i posrednika Z.M.

M.S. se sumnjiči da je D.C. prenosio informacije o javnoj nabavci, cenama i drugim ponuđačima, dok je G.R. dostavio podatke o karakteristikama dva kamiona kao predmeta javne nabavke kako bi prilagodio konkursnu dokumentaciju ponuđaču D.C. Za ove usluge M.S. je, kako se sumnja, od G.R. uzeo polovinu od 100.000 dinara.

Kako se sumnja, Z. M. je upoznao M.S. i D.C. i između njih posredovao u nalaženju ponuđača za javnu nabavku, a potom i u primopredaji novca.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

(Espreso.ers)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.