SVEDOCI UBISTVA STUDENTKINJE NA BENZISKOJ PUMPI DALI LAŽNE ISKAZE: Još dvoje optuženo za smrt Kristine (19)!
Kristina Kaplanović ubijena je na benzinskoj stanici, Foto: Privatna arhiva

šok

SVEDOCI UBISTVA STUDENTKINJE NA BENZISKOJ PUMPI DALI LAŽNE ISKAZE: Još dvoje optuženo za smrt Kristine (19)!

Iako je, kako stoji u optužnici, Srebrić negirao da je on ubio Kristinu, dokazi koji su prikupljeni tokom istrage bili su dovoljni da protiv njega bude podignuta optužnica

Objavljeno: 17:35h

Optužnica za ubistvo Kristine Kaplanović (19) na benziskoj stanici u maju prošle godine, za koje je osumnjičen Miloš Srebrić (36), proširena je jer se tokom istrage došlo do zaključka da su dvojica svedoka dala lažne iskaze.

U optužnici, koja je u aprilu potvrđena protiv Srebrića u Višem sudu u Beogradu, stoji da je Srebrić bio u potpunosti uračunljiv 25. maja 2017. godine oko 22.30 sati na prostoru benzinske stanice u naselju Veliki Mokri Lug tokom razbojništva gde je, u pokušaju da ukrade 10.000 dinara, navodno ubio Kristinu Kaplanović i teško ranio Darka Stankova, oružjem koje je ilegalno nosio.

Iako je, kako stoji u optužnici, Srebrić negirao da je on ubio Kristinu, dokazi koji su prikupljeni tokom istrage bili su dovoljni da protiv njega bude podignuta optužnica. Među njima je i svedočenje Darka Stankova, mladića kojem je Srebrić povredio bubnu opnu.

foto: Privatna arhiva

Kako se saznaje, optužnica je sada proširena zbog dvojice muškaraca koji su dali lažne iskaze.

- Osim osumnjičenog Srebrića tokom istrage ispitana su i dvojica svedoka, koji su prvo rekli da ništa ne znaju. Zatim su dali neke detalje o toj večeri iz kojih je tužilaštvo zaključilo da se radi o lažnom svedočenju. Tužilaštvo je i njih dvojicu stavilo u optužnicu kaže izvor iz istrage.

Podsećanja radi, osumnjičeni Miloš Srebrić uhapšen je nakon tri meseca potrage u stanu na Voždovcu u kojem je živeo sa trudnom suprugom i njenom babom. U trenutku privođenja bio je sam. Odluka o hapšenju, koju je doneo nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, doneta je tek nakon celodnevnog ispitivanja privedenog. Iako je negirao zločin, Srebrić je protiv sebe imao svedoke koji su ga prepoznali kao egzekutora uprkos tome što je bio maskiran. Osim svedoka, njega je odalo i to što je pao na poligrafskom testiranju.

Srebriću je određen pritvor i od hapšenja u avgustu prošle godine se nalazi u prijemnom odeljenju Centralnog zatvora u Beogradu. Suđenje je, nakon jednog odlaganja zbog nepojavljivanja advokata okrivljenog, počelo krajem septembra ove godine.

foto: Privatna arhiva

Srebrića tužilaštvo tereti da je 25. maja prošle godine prilikom pljačke benzinske pumpe ubio radnicu Kristinu Kaplanović. Njemu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Kobne večeri, u četvrtak, 25. maja prošle godine, Kristina Kaplanović, tada devetnaestogodišnjakinja koja je došla u Beograd iz Vilova kod tetke i učila za prijemni za fakultet, sa dvojicom kolega radila je na pumpi u Velikom Mokrom Lugu, na izlazu iz Beograda u pravcu ka Nišu. Kako se sumnja, Miloš Srebrić u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice. Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio.

Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara. Kristina je preminula nakon četvorodnevne borbe lekara u Urgentnom centru. Pucnjavu su snimile kamere, pa je na osnovu video-zapisa napravljen i foto-robot ubice.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.