ĐAVOLJI ADVOKAT DOBIJAO  JEZIVE PRETNJE DAN PRE LIKVIDACIJE: Zastupnik Arkanovog ubice bio na LISTI ZA ODSTREL
Dobijao je jezive pretnje, Foto: Printscreen / Twiter

NIJE MU BILO SPASA!

ĐAVOLJI ADVOKAT DOBIJAO JEZIVE PRETNJE DAN PRE LIKVIDACIJE: Zastupnik Arkanovog ubice bio na LISTI ZA ODSTREL

Kolege Pita Mihalika, koga su zvali đavolji advokat, jer je poznat po tome što je branio veliki broj mafijaških vođa

Objavljeno:

Pit Mihalik ,advokat iz Johanesburga i zastupnik Arkanovog ubice ubijen je ispred privatne škole, dok su njegova deca bila u kolima.

Advokat iz Johanezburga Pit Mihalik (50), koji je branio Dragoslava Gavrića osumnjičenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, dobijao je pretnje smrću dan pre nego što je likvidiran.

Kolege Pita Mihalika, koga su zvali đavolji advokat, jer je poznat po tome što je branio veliki broj mafijaških vođa, prema rečima njegovih kolega dobijao je pretnje smrću dan pre nego što je ubijen ispred škole u Grin Pointu.

Detektivi iz novoosnovane jedinice za borbu protiv klanova pozvali na razgovor dve osobe u vezi s ovom pucnjavom. Ispitivanje je trajalo nekoliko sati, međutim, u utorak uveče rečeno je da nije bilo hapšenja. Južnoafrički mediji podsećaju da se ubistvo dogodilo samo nedelju dana pre suđenja kraljevima podzemlja Nafizu Mozaku i Kolinu Buisinu koje će se održati u Regionalnom sudu u Kejptaunu.

Prema pisanju medija, Mihalik je bio duboko umešan u podzemni svet Kejptauna, a kada je reč o Mozaku, advokat se našao u središtu sukoba Mozaka i biznismena Marka Lifmana. Mihalikov prijatelj i poslovni partner koji je želeo da ostane anoniman, za "Dejli vojs" rekao je da se Mihalik pripremao za suđenje Modaku i Bujsenu, da je diskutovao o planovima u sudskom postupku, kao i da mu je u ponedeljak prećeno.

Mihalik i još devet advokata, od kojih su neki povezani s ovim slučajem iznude, stavljeni su na spisak za odstrel - rekao je advokatov prijatelj.

Prema prvim informacijama, Mihalikovo ubistvo odmah je dovedeno u vezu sa ubistvom advokata Nurudina Hasana 2016. godine, koji je, inače, takođe radio i na slučaju Dobrosava Gavrića.

Postoji stvarna zabrinutost da će nešto na ovom suđenju biti otkriveno, što neko drugi želi da ostane tajna - rekao je Mihalikov prijatelj.

Mihalik je predvodio nekoliko drugih advokata koji zastupaju optužene. On se, navodno, povukao iz ovog slučaja nakon što je optužen za posredovanje u dogovorima koji su uključivali bogate jevrejske biznismene u Kejptaunu. On je tada odbacio tu tvrdnju.

Mihalik je u trenutku likvidacije u utorak u svom SUV-u "mercedes benc" sedeo sa svojom devojkom južnoafričkim modelom Tasmin Tobit i svoje dvoje dece. I kada je stao ispred osnovne škole, ubica je izašao iz metalik sivog "folksvagena polo", došetao do Mihalikovog automobila u pucao mu u glavu kroz staklo. Isti metak pogodio je njegovog devetogodišnjeg sina u lice i u utorak uveče i dalje mu je ostao zaglavljen u vilici.

Mihalik je umro na licu mesta dok je njegov sin prevezen u državnu bolnicu, a nakon što mu je stanje stabilizovano, premešten je u privatnu kliniku. Mihalikova i Tasminina 17-godišnja ćerka nisu povređeni prema rečima policije. Inače, Tasmin je model i bivša supruga nekadašnje ragbi zvezde Persija Montgomerija. Kako su svedoci ispričali južnoafrički medijima, Tasmin je histerično vrištala kada je shvatila šta se dogodilo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.