DARKO NIJE NI BRAT, NI ZOKI, DOKAZAO JE DA NIJE KRIV! Ovako je zvučala završna reč advokata pred presudu ŠARIĆU
Drako Šarić, Foto: Dado Đilas

tvrdi da nema osnova za dalje zadržavanje

DARKO NIJE NI BRAT, NI ZOKI, DOKAZAO JE DA NIJE KRIV! Ovako je zvučala završna reč advokata pred presudu ŠARIĆU

Lazarević je u završnoj reči pred presudu koja bi mogla da bude doneta sredinom meseca, detaljno analizirao dokaze koji su tokom devet godina postupka izvođeni

Objavljeno:

Branilac Darka Šarića, advokat Dejan Lazarević zatražio je danas od Specijalnog suda u Beogradu da posle izvođenja svih dokaza na suđenju za šverc 5,7 tona kokaina donese presudu kojom će Pljevljaka optuženog da je organizovao kriminalnu grupu, osloboditi svih optužbi.

"Svi ovi ljudi na optuženičkoj klupi veruju u sudsko veće i traže samo da presudite pošteno i odluku zasnujete na dokazima. Ja smatram da ne potoji ni jedan dokaz protiv Darka Šarića i tražim oslobađajuću presudu. Takođe tražim i ukidanje pritvora, jer nema osnova za njegovo dalje zadržđavanje", rekao je branilac Darka Šarića, obraćajući se sudskom veću.

Lazarević je u završnoj reči pred presudu koja bi mogla da bude doneta sredinom meseca, detaljno analizirao dokaze koji su tokom devet godina postupka izvođeni.

foto: Reuter/Stringer

"Posle devet godina, došli smo do završne faze. Ako uporedimo krivične prijave sa navodima iz optužnice, možemo da zaključimo da tužilatvo nije zanimalo utvrđivanje istine, već da ubedi sudsko veće da su svi krivi. Tužilaštvo bi možda uspelo u tome, da se u sudnici nije pojavio Darko Šarić. Prilikom iznošenja odbrane, Šarić je rekao "Nemojte mi verovati na izgovorenoj reči, nego pismenoj dokumentaciji i dokazima koje ćemo vam dostaviti. Mi smo tu dokumentaciju, po njegovom dokasku u zemlju prikupili a potom i dostavili sudu - rekao je Lazarević danas u sudnici, tvrdeći da "tužilaštvo nema ni milimetar dokaza protiv Šarića".

On je osporio da je, kako navodi tužilaštvo, Darko Šarić osoba koju u razgovorima optuženi nazivaju imenima "Drug, Brat, Zoki".

Detaljno analizirajući iskaz svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, branilac Darka Šarića naveo je da veruje da će buduće generacije studenata učiti na ovom postupku kako ovakav čovek ne može da ima status svedoka saradnika, a i ako ga dobije, mora da ga izgubi. On je podsetio i na pismo koje je Joksović poslao Šariću a u kom mu se izvinjava što ga je lažno teretio, ali i kako je suočen sa dokazima menjao svoj iskaz.

"Dokazali da je svedok saradnik Nebojša Joksović lažno tertio Darka Šarića. Dokazali smo i da je za to dobio višemilionski iznos, vraćena mu je imovina i to ona koju je finansirao i kupio Darko Šarić. Dokazali smo šta je sve tužilaštvo bilo spremno da mu pokloni, samo da za uzvrat tereti Darka Šarića. Dokazali smo da je lažno teretio Darka Šarića i još jednom pozivamo sudsko veće da razmotri njegov status", rekao je advokat Dejan Lazarević.

On je podsetio i da su tokom svedočenja, druga dva svedoka saradnika, Draško Vuković i Radan Adamović "jasno i glasno rekli da ih Darko Šarić nije organizovao, finansirao kupovinu droge, niti im davao bilo kakve naloge".

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.