OBIJENA PRAVOSLAVNA CRKVA NA KOSOVU: Odneto 25 kilograma voštanih sveća, novac nije diran
Opljačkana crkva na Kosovu / Ilustracija, Foto: Printscreen You tube

ništa im nije sveto!

OBIJENA PRAVOSLAVNA CRKVA NA KOSOVU: Odneto 25 kilograma voštanih sveća, novac nije diran

U selu Devet Jugovića danas žive svega dve srpske porodice, odnosno devetoro Srba, dok je pre rata u selu koje je brojalo više od 700 kuća, srpskih je bilo više od 150

Objavljeno:

Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića, severno od Prištine, obijena je i iz nje je odneto 25 kilograma voštanih sveća.

Paroh Aleksandar Našpalić iz Babinog Mosta, čijoj parohiji pripada obijena crkva, obišao je crkvu i porazgovarao sa meštanima koji, kako je rekao, zbog bezbednosti slabo izlaze iz svojih kuća te ne mogu sa sigurnošću da tvrde kada je crkva obijena, preneo je RTK 2.

"Svake nedelje neko od Srba iz Devet Jugovića ode i obiđe crkvu. Slučaj je hteo da danas, na Svetu Petku, Dragan Vukadinović ode do crkve i primeti da je obijena, odmah me je obavestio, obavestio je kosovsku policiju i sada možemo da čekamo ishod", rekao je otac Aleksandar Našpalić.

Iz crkve nije odnet novac koji vernici ostavljaju, već samo sveće.

U selu Devet Jugovića danas žive svega dve srpske porodice, odnosno devetoro Srba, dok je pre rata u selu koje je brojalo više od 700 kuća, srpskih je bilo više od 150.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.