MILAN OSUĐEN, JER JE TUKAO LOPOVE! Oni na slobodi, pa još traže NAKNADU ZA BOL?! Ovo može samo u Srbiji (FOTO)
Osuđen jer je pretukao lopove koji su pokušali da ga opljačkaju, Foto: Shutterstock

gde je granica nužne odbrane?

MILAN OSUĐEN, JER JE TUKAO LOPOVE! Oni na slobodi, pa još traže NAKNADU ZA BOL?! Ovo može samo u Srbiji (FOTO)

U Srbiji se sve češće dešava da se u porodičnom domu dogodi drama u kojoj vlasnik ubije pljačkaša, te su polemike javnosti na ovu temu sve učestalije

Objavljeno:

Vest da je Milan K, iz okoline Kikinde osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, jer je prošle godine pretukao Mileta R. (33) i Stojana B. (27), koje je uhvatio da mu kradu oluke sa kuće, izavzvala je zgražavanje javnosti, zbog činjenice da lopovi još uvek nisu kažnjeni i još su najavili da će tražiti naknadu za bol i troškove lečenje.

Da li se ovakvim presudama podržavaju lopovi ili im se jednostavno pokazuje da mogu da nastave "po starom"?

Nameće se logično pitanje - gde je granica nužne odbrane i da li naš zakon u dovoljnoj meri štiti pravo na samoodbranu?

Sudeći po onome što je stiglo Milana, čak iako ste vi napadnuti ili vaša privatna svojina, krivilno ćete odgovorati ako se date u odbranu iste!

Mnogi su mišljenja da je pravda u Srbiji nedostižna, te se često odlučuju da stvari uzmu u svoje ruke. Često je obrazloženje nadležnih da ne smeš na krivično delo odgovarati krivičnim delom, ali šta činiti onda, pitaju se građani?!

Naime, da je Srbija zemlja u kojoj je mnogo togA sumanutno, pokazuje to što građani u SRbiji imaju pravo da se brane od provalnika koji su im ušli u kuću ili u stan u nameri da nešto ukradu, ali samo dok lopova ne nadjačaju!

U Srbiji se sve češće dešava da se u porodičnom domu dogodi drama u kojoj vlasnik ubije pljačkaša, te su polemike javnosti na ovu temu sve učestalije.

Jedan od najpoznatijih slučajeva ubistva provalnika odigrao se koji je u maju 2013. u Beogradu. Provalnik sa šrafcigerom upao je kroz prozor u dom Saška Bogeskog (39), dok su mu žena i ćerka bile u drugoj sobi.

Saša Bogeski
Saša Bogeski foto: Facebook

U metežu koji je nastao Bogoeskom je povređena glava, a napadač Vladimir Manić (36) je završio sa pet uboda nožem. Pobegao je, ali je ubrzo izdahnuo. Bogeski je pritvoren, pa posle pritiska javnosti pušten da se brani sa slobode. U februaru ove godine, on je oslobođen optužbe da je provalnika ubio u prekoračenju nužne odbrane. Sud je, utvrdio da je reagovao u nužnoj obrani, koja isključuje postojanje krivičnog dela. Međutim, tužilaštvo i dalje smatra da je prekoračio nužnu odbranu, zbog čega je najavilo da će uložiti žalbu na presudu.

Bogeski i njegav porodica trpeli sz konstantne pretnje od prijatelja preminulog provalnika.

BONUS VIDEO: KRATKI ESPRESO 7 (VIDEO)

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.