DEČAK (4) POTRČAO ZA LOPTOM, PA REKA POČELA DA GA NOSI: Tada je naišla devojka heroj koja mu je spasla život!
Sanja Premović, Foto: Printscreen/Facebook

HEROJSKI ČIN u novom pazaru

DEČAK (4) POTRČAO ZA LOPTOM, PA REKA POČELA DA GA NOSI: Tada je naišla devojka heroj koja mu je spasla život!

Kada se pribrala, ispratila je mališana do njegove kuće

Objavljeno:

Novopazarka Sanja Premović, radnica Sportskog saveza, spasila je u četvrtak kasno popodne iz reke Raške blizu centra grada četvorogodišnjeg dečaka koji je u vodu ušao trčeći za loptom koja se otkotrljala u reku.

Raška na mestu gde se sve dogodilo nije mnogo duboka ali je brza, a struja veoma jaka, a koliko je reka opasna govori i podatak da se skoro na istom pre oko godinu dana utopilo dete.

- Išla sam na trening, oprema mi je bila u rancu koji sam nosila na leđima. Deca su se igrala blizu obale. Videla sam dečaka koji je potrčao za loptom koja je upala u reku. Sledila sam se kada sam videla da je ušao u vodu kako bi dohvatio loptu - priča Sanja za ALO! i dodaje da je tada skinula ranac sa leđa i potrčala ka dečaku.

- Voda je bila ledena. Jednu ruku sam ispružila ka detetu a drugom sam se držala za obalu. Uhvatio me je za ruku, sve vreme je plakao, priča Sanja.

Kada smo izašli iz vode, mališan je rekao da više nema loptu i tada je opet zaplakao.

- Oboje smo bili u šoku. Dečak je plakao zbog lopte ali i jer je bio uplašen - priča Sanja.

Kada se pribrala, ispratila je mališana do njegove kuće a ona je zatim otišla u teretanu.

- Tamo sam se malo sredila i setila se da je možda trebalo da odem kod dečakovih roditelja da im ispričam šta se dogodilo - kaže Sanja.

Iako ovih dana nije bilo padavina u okoloni Novog Pazara, rečna matica Raške prejaka je za jednog četvorogodišnjaka na mestu gde je dete ušlo u reku.

- Nisam zaista želela nikakav publicitet, najvažnije mi je da se sve dobro završilo, srećna sam zbog toga posebno što sam i sama majka i zbog toga što je jučerašnji dan za roditelje dečaka bio običan, što se ništa strašno nije dogodilo - kaže Sanja.

(Espreso.co.rs/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.