MILENA SAHRANJENA PORED NJENOG GAGE: Počivaće u Aleji velikana, GLUMCI je ispratili na večni počinak! (FOTO)
Brojni glumci ispratili su Milenu Dravić na večni počinak, Foto: Stefan Kojić, Espreso.co.rs

poslednje zbogom

MILENA SAHRANJENA PORED NJENOG GAGE: Počivaće u Aleji velikana, GLUMCI je ispratili na večni počinak! (FOTO)

Tužna povorka ispratila je glumicu u večnu kuću

Objavljeno: 16:26h

Diva srpskog i jugoslovenskog glumišta Milena Dravić sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored svog supruga Dragana Nikolića.

Tužna povorka ispratila je Milenu ka večnoj kući. Krst je nosio glumac Petar Benčina. Nepregledna kolona tužno je koračala ka večnoj kući Milene Dravić, a glumac Voja Brajević čita traktat o Mileni Dušana Makavejeva.

foto: Filip Plavčić

- Vole je reditelji, producenti, patrijarsi, a naročito po kišnom vremenu milicajci, moleri, finansijeri... Njena igra zalepi se za svakoga... prenose se vesti da je četa vojnika pala u nesvest kada ju je videla.. .takva je situacija...a sad je nema... velika je to nezgodacija...Milena se zove to jedinstveno čudo.

1 / 5 Foto: Filip Plavčić

Opelo koje je počelo u 15 sati, završeno je. Povorka je krenula ka grobnom mestu, građani i kolege nose cveće.

foto: Filip Plavčić

Glumac Petar Benčina nosi krst i predvodi povorku.

foto: Espreso.co.rs

Kraj Mileninog kovčega, pored Mileninog brata i porodice stajali su mladi glumci Petar Benčina, Ivan Mihajlović, Nikola Rakočević, Andrija Mladenović, Slaven Došlo, Milan Marić i Miloš Timotijević...

1 / 7 Foto: Filip Plavčić

Brojne kolege pristižu ispred crkve Svetog Nikole da izjave saučešće i upute poslednje zbogom Mileni Dravić - Anica Dobra, Petar Benčina, Radoslav Zelenović, Boda Ninković, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Vuk Kostić.

foto: Espreso

Opelo koje su divi jugoslovenskog i srpskog glumišta održala tri popa zajedno sa horom, završeno je.

foto: Filip Plavčić

- Stvoreni smo za ljubav, smrt nije konačna. Ljubav je osnovni dar. Pred nama je žena koja je od Boga bila nadarena mnogim telantima. Najveći dar je imala, a to je ljubav. Nosila je dar ljubavi i po tome je ikona božja. Sve što je imala sve darove pretvorili su se u darivanje. Svi darovi i talenti završavali su se u ljubavi koju je ona pružala svima. Ali najviše ipak prema svome Draganu. Njihova ljubav išla je ka ljubavi Hristovoj, ljubavi sa velikim Lj. Ona je sada u naručju najvećeg, ali i sa svojim dragim ljudima koji su bili smisao njenog postojanja - rekao je mitropolit Porfirije.

foto: Espreso

Milena Dravić je u Zvezdara teatru igrala 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama "Ptic i Ptica" (1987), "Urnebesna tragedija" (1991), "Kako potamaniti gamad" (1994), "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" (1996), "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira" (1998).

Predstava u kojoj je najduže igrala je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" koju je tokom 18 godina odigrala 314 puta.

foto: Espreso

Glumila je u više od 100 filmskih ostvarenja i jedina je glumica sa ovih prostora nagrađena na Kanskom festivalu - za ulogu Kaće u filmu "Poseban tretman" po scenariju Dušana Kovačevića u režiji Gorana Paskaljevića.

Za ulogu u filmu "Jutro" Puriše đorđevića dobila je "Zlatnu ružu" na Venecijanskom festivalu, a za ulogu u filmu "Prekobrojna" Branka Bauera "Zlatnu arenu" u Puli, čime je postala najmlađi laureat tog laskavog priznanja.

Dravićevoj je u Zvezdara teatru u decembru prošle godine uručen i "Dobričin prsten" za životno delo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.