STRAŠAN SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U SRBIJI: Dečaka na odmoru UDARALI PESNICAMA, pa ŠUTIRALI NOGAMA!
Dete zadobilo je nagnječenje desnog plućnog krila i desne vilice, Foto: Profimedia/Ilustracija

još jedan slučaj vršnjačkog nasilja

STRAŠAN SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U SRBIJI: Dečaka na odmoru UDARALI PESNICAMA, pa ŠUTIRALI NOGAMA!

Osmak je napadnut bez ikakvog povoda

Objavljeno:

Učenik osmog razreda iz jedne škole u Leskovcu pretučen je od strane svog vršnjaka i punoletnog mladića bez ikakvog povoda, koji su mu naneli povrede grudnog koša i vilice, a od većih povreda dečaka je spasio domar.

Moje dete zadobilo je nagnječenje desnog plućnog krila i desne vilice. Povrede su okarakterisane kao lakše samo zato što nema preloma, ali za moje dete, za mene i celu porodicu jesu teške i gledamo da to što pre zaboravimo“, priča otac pretučenog dečaka za Jugmediu.

Prema njegovim navodima, osmak je napadnut bez ikakvog povoda.

„Najpre ga je taj vršnjak udario pesnicom s jedne, a onaj stariji s druge strane. Kada je pao na beton šutirali su ga. Sve se to dešavalo pred očima druge uplašene dece. Srećom razdvojio ih je čičkica, mislim da je bio čičkica, a možda i domar“, nije siguran otac.

Reagovala je škola i policija, pa je dečak završio u urgentnom centru odakle je otpušten jer nije bilo preloma kostiju i dodatnih komplikacija. Sutradan se nije pojavio u školu.

Vršnjačko naislje se često događa u toj školi, a najčešće ga izazivaju učenici sa strane iako ispred obrazovne ustanove dežura policajac. Ovaj put nije uspeo da vidi šta se dešava.

U samoj školi nije mogla da se dobije potvrda da se incident desio. Jedan pedagog je bio neobavešten o slučaju, drugog je bolelo grlo pa nije mogao da priča, iako bolne grimase novinari nisu primetili dok je u hodniku pet minuta razgovarao sa jednim profesorom.

S druge strane, direktor škole je bio odsutan, a sekretar škole je tvrdio da ne zna o čemu novinar priča kao i da ne zna broj mobilnog telefona svog pretpostavljenog, pa su novinari ostali uskraćeni za odgovore na više pitanja, između ostalog i na pitanja: Zašto neko od profesora nije tog dana bio dežuran u dvorištu tokom velikog odmora i da li je sa dečakom obavljen psihološki i pedagoški razgovor kako bi se oslobodio eventualnog stresa i šoka koji je doživeo u svojoj školi?

Prema navodima iz policije, slučaj je predat Višem sudu za maloletnike

„Ja samo molim boga da se to mom detetu, ali ni jednom drugom detetu, više nikada ne desi“, veli otac koji na pitanje kako se dečak oseća kaže: „Ne znam. Znam samo da je dugo ćutao. Nije se čak žalio ni na bolove. Samo je ćutao i sve što sam ja saznao, saznao sam od direktora škole“.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.