TUGA U SELU PORED PREŠEVA: Prvak (6) na času preminuo od INFARKTA! DIREKTOR OTKRIO JEZIVE DETALJE IZ UČIONICE
Tragedija u OŠ "ZEJNEL AJDINI", Foto: Kurir.rs

TRAGEDIJA U OŠ "ZEJNEL AJDINI"

TUGA U SELU PORED PREŠEVA: Prvak (6) na času preminuo od INFARKTA! DIREKTOR OTKRIO JEZIVE DETALJE IZ UČIONICE

Šok Šestogodišnji F. J. je na početku petog časa iznenada pao sa stolice, lekari su radili reanimaciju 20 minuta, nažalost, bezuspešno...

Objavljeno: 08:24h

F. J. (6), učenik prvog razreda Osnovne škole "Zejnel Ajdini" u selu Rajince kod Preševa, preminuo je od srčanog udara u učionici za vreme nastave!

Mališan je na početku petog časa, naočigled učenika i učiteljice, iznenada pao sa stolice. Drugari iz razreda nisu ni bili svesni da im drug umire. Odmah je obavešten lekar ambulante koja je u okviru škole, ali nažalost, mališanu nije bilo pomoći i pored pokušaja reanimacije koja je trajala 20 minuta. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt. Direktor škole Šukri, Imeri kaže da su on i zaposleni u šoku zbog tragedije koja se desila.

- Čim je učiteljica ušla u učionicu, dete je palo sa stolice. Odmah smo reagovali. Međutim, svi pokušaji reanimacije bili su bezuspešni - priča nam Imeri, koji i sam još uvek ne može da dođe sebi zbog nemilog događaja.

- Sve se odigralo za samo dva minuta, i dečakov pad i naša reakcija. Stigli su i lekari iz Doma zdravlja u Preševu, intervenisali su, ali ni oni ništa nisu mogli da urade, sve je bilo uzalud.

Direktor škole koju je pohađao mališan
Direktor škole koju je pohađao mališan foto: Kurir.rs

Prema rečima direktora škole, lekari su konstatovali da je dečak imao srčani udar - infarkt, a roditelji mališana su obavešteni kada su F. J. poneli prema ambulanti.

- Svi smo takoreći bili tu, potreseni smo zbog tragedije. Otac je za nekoliko minuta stigao, gledao je kako se lekari bore za život njegovog sina. Bio je tih dok je posmatrao to. Teško je opisati tu bol i grč na licu u trenucima kada čovek gubi dete. Najpotresnije je bilo kada je došla dečakova majka. Izašao sam, bilo mi je teško. Nisam mogao tu tugu da gledam, kad je ona ušla, ja sam izašao, i ja sam otac - kaže Imeri.

Pokojni mališan ima još jednog brata i sestru, a on je bio najstarije dete.

- Mi smo učenike pustili kući pokušavajući da dečaku što pre ukažemo prvu pomoć. Nadali smo se da ćemo uspeti s lekarima da povratimo dete - priča Imeri.

Viši tužilac iz Vranja Danijela Trajković potvrdila je za RTS da je dečak preminuo zbog problema sa srcem.

Roditelji su rekli da dečak nikada nije imao problem sa srcem, niti bilo kakvih zdravstvenih problema. Obdukcija tela tragično preminulog mališana neće biti rađena, jer je reč o prirodnoj smrti.

Dečakova učiteljica

Kada je pao, podigla sam ga

Prema rečima direktora, učenici u školi imaju redovne sistematske preglede i nije bilo nikakvih naznaka kod dečaka da je bolestan.

- Dečak nije imao zdravstvenih problema, nije se žalio, niti je poznato da je imao problema. Kada je pao, podigla sam ga, pozvala radnika - ispričala je učiteljica Iljfete Ibrahimi.

Ministarstvo prosvete

Stupili smo u kontakt s nadležnima

U Ministarstvu prosvete rečeno je da će javnost biti obaveštena o detaljima kada prikupe sve neophodne informacije.

- Stupili smo u kontakt s nadležnima kako bismo saznali šta se tačno desilo - kažu u resornom ministarstvu i navode da se u ovakvoj situaciji, kao i u ostalim sličnim, drže propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o deci.

Oni ističu da je, kada se govori o ovoj temi, važno da se vodi računa o najboljem interesu dece i da se u javnost ne iznose informacije koje mogu da štete deci, njihovoj bezbednosti, razvoju i školovanju.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.