OTAC ANDREE BOJANIĆ: Ne sudim Željku Mitroviću, ubeđen sam da on nije uticao na sud! (VIDEO)
Savo Bojanić gostovao je na televiziji Pink, Foto: Printscreen

posle dve godine se oglasio

OTAC ANDREE BOJANIĆ: Ne sudim Željku Mitroviću, ubeđen sam da on nije uticao na sud! (VIDEO)

Tviteraši su osudili ovo gostovanje, pa su neki od komentara bili da "sve ima svoju cenu"

Objavljeno:

Otac Andree Bojanić Savo Bojanić koju je pre dve godine na pešačkom prelazu usmrtio autom sin Željka Mitrovića, gostovao je na televiziji Pink.

Otac tragično nastradale Andree rekao je da je ova tragedija politički zloupotrebljen i da su ga zvali da učestvuje u protestima.

- Došao sam do jedne slike da to nije moje mesto, niti je neko moje vreme, niti imam nameru da tražim bilo kakvu pravdu na ulici za svoju pokojnu ćerku - rekao je Andrein otac, a zatim dodao da je nedugo posle tragedije ima razgovor sa Željkom Mitrovićem.

On je rekao da su seli i razgovarali i da je ta konverzacija bila jako teška.

- Sagledavali smo kao dva oca šta se desilo, pogotovo što se znamo toliko dugo, šta sad valja činiti, kako sve to dovesti u neki razumni deo, da se tenzija smiri. Njegov stav je u startu bio da nema šanse da će on da se meša u sve to. Odmah je odveo Aleksandra u policiju i ubeđen sam da nijednim postupkom nije učinio ništa što bi uticalo na tužilaštvo i na sud. Ja takvih saznanja nemam do dana današnjeg. Ja sam izjavio, ovo neće biti suđenje građaninu Aleksandru Mitroviću, nego ucenjenom Željku Mitroviću, a mi kao društvo smo upali u jednu veliku klopku - rekao je Andrein otac.

Povela se priča o dokumentaciji, za koju se pričalo da je nestala iz suda.

- Dokumentacija nije u sudu već na superveštačenju, 13. aprila kad je bilo poslednje ročište doneta je odluka da se uradi superveštačenje u Novom Sadu koje će se odnositi na saobraćajno-tehničko veštačenje i da će se uraditi medicinsko veštačenje - rekao je otac i dodao da je Aleksandar prisutan na svakom suđenju.

On je rekao prilično potreseno da se "desila saobraćajka, da se dešava saobraćajka", pa da je čak bilo i onih gde učesnici nisu ni procesuirani.

- Možda ćemo da je dignemo na neki viši nivo, možda pola Srbije treba da bude odgovorno za ovo. Jako je teško balansirati u svemu tome. Jeste, tačno je da je sudski postupak pun emotivnog naboja, padaju tu i teške reči, najlakše je da neko iz konteksta izvuče nešto što mu odgovara i da to pusti u javnost. Čak sam ubeđen za neke izjave da su zlonamerne i da imaju svoj cilj, to sam i Željku rekao. Moj cilj jeste da dođemo do istine i da to bude normalnim sudskim postupkom, da se sudi građaninu Aleksandru Mitroviću. Ja Željku Mitroviću ovde ne sudim - rekao je Andrein otac i zamolio javnost da stane sa zloupotrebom tragedije i Andreinog imena.

Međutim, ovo gostovanje naišlo je na veliku osudu tviteraša, pa su neki od komentara bili da "sve ima svoju cenu".

A onda se oglasila i Aleksina mama, koja je osudila hejtere.

Kakvo je vaše mišljenje o svemu?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.