ODJEDNOM SMO SE NAŠLI U KLANICI, BILO JE JEZIVO: Ispovesti svedoka lančanog udesa koji je zavio Srbiju u crno
Lančani sudar na auto-putu Beograd-Niš, Foto: Printscreen

HOROR

ODJEDNOM SMO SE NAŠLI U KLANICI, BILO JE JEZIVO: Ispovesti svedoka lančanog udesa koji je zavio Srbiju u crno

Svedoci su u šoku od jezvog prizora koji, kako kažu, nikada neće moći da zaborave

Objavljeno:

Uleteli smo u maglu i uspeli smo da se zaustavimo sa strane, ali iza nas se dešavao pakao. Ništa nismo videli, ali smo čuli strahovitu lupu i udarce. Tras i lomljava, ali nije bilo ljudskih glasova, samo jeziv zvuk kao da se neki voz deli na pola.

Ovako priča Dobrila Milanović, jedan od svedoka dva strahovita lančana sudara koje su se dogodila jutros na autoputu Beograd-Niš, kod Jagodine. Do dva stravična lančana udesa u kojima je život izgubilo sedam osoba, a povređeno više od 35, došlo je oko 7.20 sati juče ujutru - u isto vreme, na istom mestu, u oba smera na auto-putu.

Ovakva nesreća ne pamti se u Pomoravskom okrugu. Do horora je došlo zbog guste magle.

Kako kaže Milanović, nakon jezivog zvuka koji će večno pamtiti videla je kamion u plamenu.

- Onako nešto nikad nisam čula. Bilo je strašno. Odjednom smo se našli u klanici - kaže ona.

Vatrogsaci su odmah došli na lice mesta sa svim raspoloživim sredstvima. Desetine automobila je bilo zakucano jedan o drugi.

- Sečemo automobile, ne znamo koliko ima mrtvih - kratko je na licu mesta rekao jedan od vatrogasaca.

Pred očima svedoka, ali i novinara koji su ubrzo stigli na teren, odigravala se drama.

Iz jednog automobila izvukli su mrtvu ženu. Vozač "sitroena" koji je podleteo pod kamion, bio je živ u trenutku kada su počeli da seku lim da ga izvuku. Hitna pomoć čekala je spremna s nadom da možda još daje znake života. Vatrogsaci su oko 15 minuta sekli lim kako bi došli do tela.

"Živ je" neko od njih je uzviknuo. Još uvek nepoznata muška osoba imala je veliku sreću, u smrskanom i neprepoznatljivom automobilu zadobio je teške povrede, ali je preživeo.

Među povređenima, srećom, nema dece. Saobraćaj u oba smera je bio zaustavljen, u sudaru je učestvovalo više od 40 vozila – kamioni, automobili na obe strane auto-puta. Neka od vozila su potpuno uništena, do neprepoznatljivosti.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, četiri osobe su poginule, a deset osoba povređeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mestu, ali u drugom smeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 povređeno. U sudaru je učestvovalo devet kamiona i nekoliko automobila.

Na licu mesta bio je jeziv prizor, sudarili su se i kamioni, neki automobili su gotovo uništeni. Svedoci su u šoku od jezvog prizora koji, kako kažu, nikada neće moći da zaborave.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.