LANČANI SUDAR NA AUTOPUTU: Najmanje šest osoba poginulo, vatrogasci i hitna pomoć na terenu - sve je BLOKIRANO
Foto: Printscreen/RTS

STRAVIČNE POSLEDICE

LANČANI SUDAR NA AUTOPUTU: Najmanje šest osoba poginulo, vatrogasci i hitna pomoć na terenu - sve je BLOKIRANO

Na mesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola hitne pomoći

Objavljeno: 09.10.2018. 08:54h
  • 3

Na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine dogodila su se dva lančana sudara, u kojem je najmanje sedam osoba poginuloMedicinska pomoć ukazana je 27 osoba, od kojih je 17 zadržano na lečenju.. Saobraćaj u oba smera je zaustavljen, u sudaru je učestvovalo tridesetak vozila – kamioni, automobili na obe strane auto-puta.

Naime, paralelno su se dogodile dve saobraćajne nesreće, jedna u smeru Beograd-Niš, druga u smeru Niš-Beograd.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, tri osobe su poginule, a deset osoba povređeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mestu, ali u drugom smeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 povređeno. U sudaru je učestvovalo devet kamiona i nekolio automobila.

Udesi su se dogodili u gotovo isto vreme jutros oko 7.15. Na mesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola hitne pomoći. Kako se saznaje, dva kamiona su se zapalila.

Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara, a u nesreći je učestvovalo 34 vozila.

"Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju", posvedočio je za RTS jedna od vozača.

Na licu mesta je jeziv prizor, sudarili su se i kamioni, neki automobili su gotovo uništeni. Svedoci su u šoku od jezvog prizora.

- Bilo je jako nepregledno, video sam pored sebe u kolima mrtvu ženu,a pored nje dvoje dece... - rekao je jedan od očevidaca horora na auto-putu.

Na licu mesta je šest vatrogasnih vozila, vatrogasci izvlačene ljude zarobljene u vozilima.

- Primamo teško povređene po ubrzanom potupku. Nesreća je sa stravičnim posledicama. Ljudi su bukvalno zgužvani. Primili smo devet lica već i neprestano dozale novi. Oni su na dijagnostici - kaže direktor ćuprijske bolnice dr Slobodan Gajić, za Centralmediju.

Povređeni su zbrinuti u Opštim bolnicama u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

Saobraćaj na auto-putu u oba smera je u potpunosti prekinut. Alternativni pravac smera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije.

Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gde se nazad vozila vraćaju na autoput ka Beogradu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media