PEDOFIL KOJI JE SLAO POTRESNE PORUKE MAJCI BEBE IPAK JE IZA REŠETAKA: Trčala sam do policije da sve prijavim!
Foto: Damir Dervišagić

uhapšen

PEDOFIL KOJI JE SLAO POTRESNE PORUKE MAJCI BEBE IPAK JE IZA REŠETAKA: Trčala sam do policije da sve prijavim!

Nesrećnoj majci slao poruke u kojima je od nje tražio da mu pošalje nage fotografije njenog maloletnog deteta

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su M.R. iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje.

M.R. se tereti da je sa različitih profila preko mesindžera na društvenoj mreži "Fejsbuk", oštećenoj slao poruke u kojima je od nje tražio da mu pošalje nage fotografije njenog maloletnog deteta.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

On je uhapšen juče u Kragujevcu, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Nakon što je policija kontaktirala ovu majku iz Kruševca i ona je danas, po drugi put, napisala prijavu protiv M.R.

foto: Printscreen/Twitter/Igor Jurić

- Nikada mi nije bio prijatelj na Fejsbuku. Poruke mi je poslao u četvrtak uveče i slao ih je svakog dana sve dok nisam na svom profile objavila iste. Kada sam dobila prve poruke pomislila sam da se neko šali, ali sam odmah shvatila da se niko ne bi šalio na takav način. Isto veče sam pozvala SUP u Kruševcu i pitala ih šta da radim. Rekli su da dođem ujutru i prijavim slučaj što sam i učinila. Verujte mi da sam trčala do policije, htela sam što pre da sve prijavim. Od njegovih poruka mi nije bilo dobro. Tresla sam se. Pomislila sam koliko dugo je on uopšte gledao moj profil, a drugo, nikada nisam objavila sliku nagog deteta. Imam jedino fotografiju sa mora gde ona nosi pelene, ali mi je profil zaključan i on je mogao da vidi samo pojedine objave - kaže ova majka.

Kako dodaje M.R. joj je danima slao poruke iako mu nije odgovarala.

- Saznala sam da ima četiri profila, a meni je uvek pisao sa istog - kaže ona.

Kada je Kruševljanka otišla u policiju svojeručno je do detalja opisala sve šta se dogodilo i uz prijavu je priložila njegove poruke i internet adrese profila.

- U policiji su mi rekli da ga ne blokiram zbog daljeg istraživanja i zato nisam, ali je on mene blokirao čim sam objavila njegove poruke. Rečeno mi je u policiji da će moja prijava stići u Beograd u ponedeljak pošto oni u Kruševcu ne rade na takvim slučajevima. Očigledno da im ništa nije stiglo pošto je on saslušan i nije mu određena prijava pošto mene navodno nisu mogli da pronađu. Tek pošto se angažovao Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", kome sam se takođe obratila, kontaktirali su me danas iz Beograda. Rečeno mi je da im ponovo napišem prijavu i da je pošaljem mejlom. Takođe, rekli su da će za dan ili dva doći da razgovaraju sa mnom. Jako sam zahvalna Igoru Juriću. Smatram da bez obzira na zdravstveno stanje osobe od koje sam dobila one strašne poruke ne postoji ništa što mu daje za pravo da to čini – poručuje Kruševljanka.

Ovakvih slučajeva je mnogo

Prema rečima Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koji je prepisku objavio na društvenim mrežama uz upozorenje roditeljima, ta žena je slučaj prijavila policiji, ali i Fondaciji, i on će ubuduće svaku prijavu i obelodaniti.

- Nažalost, ovo nije prvi slučaj. U poslednjih godinu dana ih je bilo mnogo, ali nismo objavljivali prepiske. Međutim, želeli smo sada još jednom da skrenemo pažnju da je takvih ljudi puno u našoj zemlji. Majka koja nam se sada javila dobila je strašne poruke, mnogo uvredljive i za nju i samo dete - kaže Jurić i apeluje na roditelje da ne objavljuju nage slike male dece i beba.

- U momentu kada se postavi jedna fotografija nagog deteta, znajte da je u roku od sat vremena ista fotografija prodata nekim pedofilskim portalima. To odgovorno tvrdim - rekao je Jurić.

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.