UĐI BRZO U KOLA! Jezivi detalji otmice devojčice (11) u Žarkovu! Danima je psihički loše, drugaricama negira sve!
Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

ISPOVEST KOMŠINICE

UĐI BRZO U KOLA! Jezivi detalji otmice devojčice (11) u Žarkovu! Danima je psihički loše, drugaricama negira sve!

Devojčica dolazi redovno na časove, ali je psihički veoma uzrujana i ne želi da priča o tome što se dogodilo...

Objavljeno: 16:40h
Jelena Jovanović

Učenica petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" iz Žarkova zamalo je oteta na putu od od kuće do škole, zbog čega je u ovoj, ali i nekim okolnim školama, zavladalo vanredno stanje.

Kako Espreso.co.rs saznaje, u pitanju je jedanestogodišnja devojčica iz Žarkova pod inicijalima J.S.

Ovu učenicu petog razreda osnovne škole "Ljuba Nenadović" iz Žarkova zamalo su oteli na putu od kuće do škole.

Naime, pored učenice se zaustavio crni kombi iz koga je izašao ćelavi muškarac, pokušavši devojčicu da uvuče u vozilo, ali je ona, na sreću, uspela da pobegne.

 Osnovna škola 'Ljuba Nenadović
Osnovna škola "Ljuba Nenadović" foto: Filip Plavčić

Devojčica S.M (11) koja ide u odeljenje do njenog kaže kako poznaje devojčicu koju su pokušali da kidnapuju i kako je ona trenutno veoma uzrujana. Ona joj je prepričala deo tragičnog događaja koji "ne može da izbaci iz glave".

- J.S. (11) mi je rekla kako joj je čika oštrim tonom rekao, "uđi u kola", nakon čega se ona iz sve snage otrgla uspevši da pobegne, priča ova učenica za Espreso.

Ona je dodala kako devojčica dolazi redovno na časove, ali da je psihički veoma uzrujana i ne želi da priča o tome što se dogodilo.

 Osnovna škola 'Ljuba Nenadović
Osnovna škola "Ljuba Nenadović" foto: Filip Plavčić

- Kada god je neko pita da li je ona "ta devojčica", tvrdi da nije, iako većina nas zna da jeste. Teško joj je da razgovara pa izbegaca tu temu, priča njena drugarica iz škole.

Majka drugarice kojoj se devojčica poverila, D.M. (47) kaže kako je često viđala različite "besne" automobile koji kruže oko škole. Uplašena je za svoju ćerku i kaže da u blizini škole "vrebaju" razni manijaci i narkomani sa iglama koje je ona lično videla.

 Osnovna škola 'Ljuba Nenadović
Osnovna škola "Ljuba Nenadović" foto: Nemanja Pančić

Tu kod samog spomenika gde se nalazi škola, skupljaju se razni narkomani koji navodno daju "bombone" deci preko rešetaka škole. Smatram da je to podjednako zabrinjavajuće kao i ovaj slučaj, ali mi se čini da postojeće mere bezbednosti nisu dovoljne, priča ova majka za Espreso.

Podsetimo, ekipa Espresa je posetila osnovnu školu "Ljuba Nenadović" kako bismo dobili više informacija od direktorke, ali nam je rečeno kako ona nije trenutno u školi.

 Osnovna škola 'Ljuba Nenadović
Osnovna škola "Ljuba Nenadović" foto: Filip Plavčić

Vaspitačica koja čuva decu manjeg uzrasta nam je rekla kako je za ceo slučaj čula iz medija, ali i da je primetila da nakon incidenta roditelji redovno prate svoju decu do škole i nazad.

Ono što sam ja čula jeste da devojčica nije oteta tačno ispred škole, niti na putu, već kod autobuske stanice koja se nalazi u blizini škole, rekla nam je vaspitačica.

Nastavnica, H.G. koja predaje u pomenutoj školi kaže da je za ceo slučaj saznala upravo iz medija.

Pogledajte video:

Nastavnica Osnovne škole "Ljuba Nenadović" priča o pokušaju kidnapovanja devojčice u Žarkovu

Na vestima sam čula šta se dogodilo, nisam bila obaveštena ranije. Ne znam ni ko je pokušao da je kidnapuje, ni koja devojčica je u pitanju. Čula sam da ovo nije prvi pokušaj kidnapovanja dece jer se sličan slučaj desio u Subotici. Cela situacija se mislim desila napolju, a ne u okviru škole, a mi smo svi raspoređeni unutar škole, kaže nastavnica za Espreso.

Ona je dodala kako su roditelji učenika zabrinuti, kao i da bi ona bila prestravljena da se to desilo njenom detetu. Takođe je navela da su uvedene dodatne mere opreza u samoj školi.

Nastavnica, H.G.
Nastavnica, H.G. foto: Espreso.co.rs

- Preduzeli smo sve mere, sve kapije su zaključane, pojačali smo obezbeđenje, i svako ko uđe na vrata škole mora da bude legitimisan kao što je i inače praksa. Škola ima više ulaza, i svi su zaključani, osim glavne kapije, objašnjava nastavnica.

Kako nam je ispričala, ceo incident se desio u prepodnevnoj smeni nakon čega je škola odmah obavestila roditelje devojčice, ali i ostale roditelje kako bi poveli računa o kretanju svoje dece.

Gospođa čije unuke idu u peti i drugi razred ove škole kaže kako je uplašena i kako sad redovno prati decu u školu. Ona otkriva da su se sestre žalile nekoliko dana pre incidenta kako ih je neki čika danima čudno gledao i nije sklanjao pogled.

foto: Espreso.co.rs

One su se uplašile prvi put i odmah su mi skrenule pažnju da čika "pilji" u njih i da se sve to dešava sa gornje strane škole. Uopšte mi nije svejedno i jako smo se svi potresli, priča gospođa iz Žarkova.

U školi i u njenoj neposrednoj blizini je situacija pod kontrolom, a uvedene su i dodatne mere opreza u samoj školi. Ono što je zanimljivo u celoj priči jeste da su meštani Žarkova uglavnom za celu situaciju saznali upravo iz medija.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.