ĐORĐE JE ZNAO DA ĆE GA UBITI! Ispovest supruge ubijenog Srbina - KRALJA DIJAMANATA otkriva puno o zločinu!
Foto: Instagram printscreen

likvidacija u južnoj africi

ĐORĐE JE ZNAO DA ĆE GA UBITI! Ispovest supruge ubijenog Srbina - KRALJA DIJAMANATA otkriva puno o zločinu!

Njegova bezbednost je ugrožena od "rastanka" sa Čehom Radovanom Krejčirom, navodno, jednim od najvažnijih kriminalnih vođa u tom delu sveta

Objavljeno: 10:51h

Srbin Đorđe Mihaljević (43), ubijen u Johanesburgu u ponedeljak po podne u svom "poršeu", bio je živa meta poslednjih godina.

Samo je bilo pitanje vremena kada će biti likvidiran. On je to znao i zato je porodicu poslao u Evropu.

Njegova bezbednost je ugrožena od "rastanka" sa Čehom Radovanom Krejčirom, navodno, jednim od najvažnijih kriminalnih vođa u tom delu sveta.

Ove tvrdnje izneo je istražitelj Pol O'Saliven, u razgovoru sa južnoafričkim medijima, nakon likvidacije Mihaljevića, koji je izrešetan dok se vraćao kući sa ručka.

Dve nepoznate osobe na motoru, prišle su njegovom "poršeu" dok je stajao na semaforu i pripucali su dok je sedeo za volanom. Pokušao je da pobegne, uspeo je da pokrene automobil, ali podlegao je povredama posle 100 metara.

Policija traga za počiniocima, ali O'Saliven sumnja da će oni ikad biti pronađeni.

Ovaj istražitelj ocenjuje ubistvo Mihaljevića kao još jedno u nizu likvidacija koje su poslednjih meseci pretvorili Johanesburg u poprište obračuna kriminalaca iz istočne Evrope.

- Mihaljević je držao zalagaonicu i 20 mesara u Johanesburgu, a bio je oženjen nekadašnjom mis Bugarske - kaže izvor.

Njegova supruga Natalija Gurkova predosetila je ubistvo muža.

- Đorđe i Natalija su u braku više od 10 godina. Njihovo dvoje dece žive na relaciji Bugarska - Crna Gora - Mediteran - Južnoafrička Republika. Poslednjih godina porodica je uglavnom živela na Balkanu. Natalija se žalila suprugu da se ne oseća sigurno u Africi i insistirala je da se vrate u Bugarsku. Bračni par se poslednji put video na Natalijinom rođendanu pre nekoliko dana, a ona je tragičnu vest primila dok je bila u Sofiji na Nedelji mode - navodi bugarski portal "novini.bg".

Otac Đorđa Mihaljevića je, prema pisanju Novosti, ubijen prilikom pljačke. Razbojnici su ga napali na putu dok je vozio. Izgurali su ga sa kolovoza, oteli mu telefon i novac i naneli mu, kako se ispostavilo, smrtonosne povrede.

Вървят ли двама по дълъг път...

A post shared by Natalia Gurkova-Mihaljevich (@natalia_gurkova_mihaljevich) on

Prema pisanju južnoafričkih portala, istorija sukoba Mihaljevića i češkog bosa Krejčira seže nekoliko godina unazad. Obojica su se navodno bavili kupovinom zlatnog nakita i dijamanata koji dolaze iz nelegalnih tokova.

- Plaćali su ih po ceni 20 procenata nižoj od realne, a potom su pretapali, prepravljali, rastavljali na komade koje su dalje koristili u izradi - navode tamošnji novinari.

O'Saliven, ipak, sumnja da je Krejčir imao ikakve veze sa ovim ubistvom, navodeći da je vrhunac njihovog neslaganja usledio 2013, kada je Mihaljević navodno svedočio protiv Čeha.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.