PLAŠIM SE, MOGAO JE DA UBIJE I MENE I BEBU! Metak će mi izvaditi kad me budu porađali!  ISPOVEST UPUCANE TRUDNICE
Foto: Marina Lopičić

horor!

PLAŠIM SE, MOGAO JE DA UBIJE I MENE I BEBU! Metak će mi izvaditi kad me budu porađali! ISPOVEST UPUCANE TRUDNICE

Istraga je otkrila i zabrinjavajuće činjenice

Objavljeno:

"Videla sam komšiju preko puta ulice i rekla mu 'zovi policiju, ja sam upucana'. Međutim, napadač kojeg nikad pre u životu nisam videla do tada je pobegao..."

Ovako počinje svoju priču trudnica Olgica Stevanović (35), koju je u subotu Vladimir Delić (33) upucao u leđa improvizovanom olovkom sa

malokalibarskim zrnom u Ulici Ace Joksimovića ispred broja 39 u Žarkovu.

Olgicu smo zatekli u njenoj kući, samo dan i po nakon što je upucana u ulici u kojoj živi. Pomalo hramajući zbog bola u nozi, uvodi nas u kuću gde započinje priču o događaju za koji se i sama pita zašto joj se dogodio.

Kako kaže, oko 21 sat izašla iz kuće u Ace Joksimovića na broju 40, u kojoj živi sama sa svoje troje male dece, da bi bacila đubre. Popela se stotinak metara do glavnog dela ulice, gde prolaze autobusi, nalaze se autobuska stajališta, kontejneri...

- U kontejneru sam videla neki kabl i izvukla sam i pogledala ima li još nečega. Odjednom sam čula repetiranje iza mene, Okrenula sam se, iza mene je bio nepoznati muškarac i držao taj pištolj uperen u mene. Rekla sam mu "Čoveče, pomeri se od mene", i okrenula se nazad ka kontejneru. On je ćutao i samo me je upucao u leđa i pobegao - priča Olgica.

Kuća u kojoj Olgica živi
Kuća u kojoj Olgica živi foto: Marina Lopičić

Vladimir je Olgicu upucao ispred tri kontejnera. Sreća u nesreći bila je da se u ovoj prometnijoj ulici, u kojoj se čak nalazi i osnovna škola, ugledala svog komšiju.

- Preko puta ulice na stanici ugledala sam prvog komšiju. Dečko je krenuo svojoj kući. Pokazala sam mu na napadača i rekla: "Trči za njim, ja sam upucana." Međutim, u tom trenutku pristigao je i autobus, komšija nije mogao od saobraćaja tako brzo da pređe ulicu i napadač je pobegao. Ne znam zašto je na mene pucao. Bio je to krupan dečko, mlađi, nikada ga u životu nisam videla - kaže Olgica.

Komšija je u neverici dotrčao do Olgice podigavši je sa zemlje. Na licu mesta gde je nesrećna žena ranjena i juče se video trag krvi.

Komšija je ovoj trudnici pomogao da pozove policiju i Hitnu pomoć. Ona je iste večeri prevezena u Urgentni centar, međutim tamo nije želela da ostane.

Pregledi u bolnici su pokazali da je sa bebom sve u redu. Iako su u pitanju teške telesne povrede, Olgica je izrazila želju da isto veče bude puštena na kućno lečenje. Sa njom smo razgovarali u njenom domu.

- Imam troje male dece, samohrana sam majka, ko će da ih čuva. Pregledali su me i rekli da je toliko malo falilo da me pogodi u kičmu. Da je probuši, pa i da naudi i meni i bebi. Beba je u redu, a metak je ostao u meni i izvadiće ga kada se budem porodila sledećeg meseca, termin je za pet nedelja. Sva sreća što sam se sagla ka kontejneru, jer mogla sam za ceo život da ostanem invalid i izgubim dete - priča Olgica i dalje pod utiskom.

Kako kaže, sada se veoma plaši za svoju i bezbednost svoje dece. Napadač Vladimir Delić uhapšen je veoma brzo.

Policija je samo nakon tri sata rasvetlila ovaj pokušaj ubistva i uhapsila Vladimira Delića na Čukarici. Kod njega je pronađena i improvizovana olovka kojom je ranio Olgicu.

Kuća u kojoj Olgica živi
Kuća u kojoj Olgica živi foto: Marina Lopičić

- Zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija osumnjičenom V. D. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - saopšio je MUP.

Istraga je otkrila i zabrinjavajuće činjenice.

- Kao razlog što je pucao u ove žene naveo je to što navodno mrzi majku, odnosno sve žene uopšteno - kaže izvor blizak istrazi.

Pucao i u stariju ženu

Vladimir Delić je iste večeri u Ulici Ilije Stojadinovića ispalio malokalibarsko zrno iz improvizovane olovke i u pravcu šezdesetdvogodišnje žene, kojoj je takođe naneo teške telesne povrede, saopštio je MUP.

Kako "Blic" saznaje, Delić će odgovarati za dva pokušaja ubistva.

Njemu je određen pritvor do 48 sati.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.