ZNAM KO JE UBIO KUMA I ŠIPTARA, ALI NEĆU DA KAŽEM: Toma Fila progovorio o najvećim tajnama ZEMUNACA!
Foto: Beta

Dvorski lakeji

ZNAM KO JE UBIO KUMA I ŠIPTARA, ALI NEĆU DA KAŽEM: Toma Fila progovorio o najvećim tajnama ZEMUNACA!

Fila kaže da je svedočio tome da je Čedomir Jovanović išao u zatvorsku posetu Dušanu Spasojeviću Šiptaru

Objavljeno:

Znam tačno ko je ubio Kuma i Šiptara, ali ne želim da kažem imena“, poručio je poznati srpski advokat Toma Fila u intervjuu za jedan portal. Jedan od najpoznatijih branilaca govorio je o izručenju Slobodana Miloševića Hagu, ali i o ubistvima i intrigama vezanim za „zemunski klan“.

Na pitanje da li je bilo pametno narediti rušenje zgrade u Šilerovoj, advokat kaže da nije.

Nikakvog razloga nije bilo da se te dve kuće sruše, kao što nije bilo razloga da se ubiju Mile Luković Kum i Dušan Spasojević. To je bila likvidacija, mrtva usta ne govore. Srušili kuću, ubili svedoke i ko da govori? Navodno su im našli puškomitraljez, ko još beži sa puškomitraljezom? Zašto nije Legijina kuća srušena ako se radilo o osveti? Rušenje te dve zgrade je bilo zbog toga što se pričalo da su njih dvojica u zidovima prikrili materijal koji bi služio za ucenu – naveo je Fila.

Podsetio je da su lider LDP Čeda Jovanović i pokojni premijer Zoran Đinđić garantovali da Milošević neće biti isporučen Tribunalu.

– Da, imam i taj dokument i objavio sam ga u svojoj knjizi „Završna reč“. Oni su mu tri stvari obećali: da ga neće isporučiti u Hag, da mu familiju neće krivično goniti (sve su optužili) i da mu neće dirati imovinu (i to su pokušali da uzmu)! Zato je taj DOS i prošao kako je prošao – priča advokat.

Fila ističe da je Milošević tih dana tražio da mu se donesu televizor i radio, dok njegova supruga Mira nije htela da ga time uznemirava.

– Ja sam donosio novine, da Mira ne zna, on samo pogleda i baci u đubre! Ja sam tad rekao da im ne verujem, da mu njihovo obećanje važi za noćas – tvrdi Toma Fila.

Dvorski lakeji ubili Stambolića

Na pitanje ko je ubio Ivana Stambolića, Fila je ovako odgovorio:

– Ako su dali nalog, nije ga dao Slobodan Milošević jer se on time nije bavio. Najgori su dvorski lakeji koji misle da se dodvoravaju… Lično mislim da su oni odgovorni jer je moja ideja da je neko od njih smislio da se likvidira Ivan Stambolić da ne bi bio protivkandidat Slobodanu Miloševiću unutar partije!

Čeda išao kod Šiptara

Fila kaže da je svedočio tome da je Čedomir Jovanović išao u zatvorsku posetu Dušanu Spasojeviću Šiptaru.

– Išao je! Ja sam svedok, bio sam tamo! Imate pribeleške kod policajaca ko je bio, nije niko mogao da uđe bez dozvole. Šiptar i Kum tvrde da su oni čuvali Zorana Đinđića i onda su navodno pretili kad su pali – objašnjava beogradski advokat.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.