DEČAKU U DVORIŠTU SRPSKE ŠKOLE STAVILI NOŽ POD GRLO: Strašan incident u Subotici!
Foto: Stock Shutterstock

užas

DEČAKU U DVORIŠTU SRPSKE ŠKOLE STAVILI NOŽ POD GRLO: Strašan incident u Subotici!

Incident se dogodio u dvorištu škole „Jovan Jovanović Zmaj“, gde su dečaci igrali košarku

Objavljeno:

Umesto da raspust provedu u igri, sukob dva tinejdžera iz Subotice, trinaestogodišnjaka iz istog odeljenja OŠ „Kizur Ištvan“, umalo je imao fatalan ishod. Posle prepirke, umesto da pruže ruku jedan drugom i pomire se, A. P. je stavio nož, „skakavac“, pod grlo školskom drugu R. J.

Incident se dogodio u dvorištu škole „Jovan Jovanović Zmaj“, gde su dečaci igrali košarku.

– Kad me je sin pozvao, školski drug mu je stavio nož na vrat. Odmah sam krenuo, usput sreo patrolu policije i sa njima otišao u školu. Tamo je maloletno dete pred policijom priznalo da mu je stavilo nož i doslovce rekao da je fizički jače od sve dece na terenu i da može golim rukama da zadavi svakog vršnjaka – priča otac dečaka Dobrica Jakšić.

– Kamere su zabeležile ceo događaj, i na insistiranje inspektorke iz maloletničkog kriminala, škola je predala snimak, koji se sada nalazi u Višem javnom tužilaštvu. Prijavio sam slučaj policiji, školi, tužilaštvu i Centru za socijalni rad, zahtevao sam da se saslušaju njegovi roditelji i da se kaže šta će preduzeti. Ali, svi su mi rekli da su nemoćni jer je reč o maloletnom i krivično neodgovornom licu. Jedino su u OJT rekli da će podneti prijavu za zanemarivanje deteta.

Po rečima oca, koji opravdano strahuje za bezbednost svog deteta, ovakav ispad maloletnika nije usamljen. O njegovom devijantnom ponašanju svedoče i fotografije sa „Instagrama“, na kojima dete drži pištolj i noževe.

– Taj dečak romske nacionalnosti nije bio u sukobu samo sa mojim sinom, već i sa drugom decom. Pre godinu i po je stavio nož pod grlo drugom dečaku, ali škola tada nije reagovala, niti je to prijavila Centru za socijlni rad – dodaje otac. – Počela je škola, moje dete, ali i druga deca su uplašena. Na košarku ide na drugi teren, pratimo ga kud god da pođe. Da li treba da se desi tragedija da bi ustanove reagovale?

DIREKTOR

Po rečima direktora škole Dejana Anđelovića, dečak A. P. je premešten u drugo odeljenje i sa oba dečaka je povećan vaspitni rad.

(Espreso.co.rs / Subotica.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.