POČINJE SUĐENJE SRBIMA ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU: Glavno pitanje je KO JE HENDERSONU NANEO FATALNI UDARAC
Foto: Printscreen/facebook

problemi na suđenju

POČINJE SUĐENJE SRBIMA ZA UBISTVO NA ZAKINTOSU: Glavno pitanje je KO JE HENDERSONU NANEO FATALNI UDARAC

Pre nekoliko meseci podnet je zahtev da se mladićima koji su u pritvoru omogući odbrana sa slobode

Objavljeno:

Pred sudom u Grčkoj danas počinje suđenje protiv sedmorice srpskih mladića, optuženih za učešće u ubistvu američkog turiste Bakarija Hendersona (23), koje se dogodilo u julu prošle godine na ostrvu Zakintos.

Njima se na teret stavlja da su u noći između 7. i 8. jula pretukli Amerikanca, koji je od zadobijenih povreda preminuo. Petorica su u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode i na suđenje su otputovali iz Srbije.

Na slobodi su Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su prošlog leta puštena uz kauciju, dok su Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Dušan Ranković (33), Miloš Senić (25) i Miloš Ilić (18) u pritvoru više od godinu dana.

Pored njih sedmorice, za ovaj zločin optuženi su i jedan Britanac, bosanskog porekla, i Grk.

Pre nekoliko meseci podnet je zahtev da se mladićima koji su u pritvoru omogući odbrana sa slobode, međutim ovaj zahtev je odbijen iako je vladanje mladića u zatvoru ocenjeno kao izvanredno.

Oni su u zatvoru upisali i školu i dobri su đaci koji sa uspehom savljađuju gradovo, međutim sud je ipak odlučio da ih ostavi iza rešetaka.

Za svih devet optuženih, nadležni tužilac zatražio je nastrožu kaznu - doživotni zatvor, jer je reč, kako navodi, o teškom ubistvu.

Najveći problem ovog suđenja je obdukcioni nalaz u kome se navodi da je za američkog studenta jedan uradarac bio koban, ali veštak nije mogao (ili hteo) da se izjasni koji je to bio udarac.

Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se cela tuča mladića na Zakintosu, međutim i pored toga, nije ustanovljeno ko je Hendersonu naneo kobni udarac.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.