ZAR VAM SLUČAJ ALEKSE NIJE BIO ALARM? Aleksina majka o novom slučaju vršnjačkog nasilja u Zemunu
Foto: Printscreen/Prva TV

vršnjačko nasilje

ZAR VAM SLUČAJ ALEKSE NIJE BIO ALARM? Aleksina majka o novom slučaju vršnjačkog nasilja u Zemunu

Direktorka škole u kojoj se sve događa kaže da škola nije ni mogla da reaguje jer nije imala saznanja o tom

Objavljeno:

U medijima je osvanula priča o dečaku sedmog razreda iz Zemuna koji trpi vršnjačko nasilje u Osnovnoj školi „Rade Končar“ u Zemunu.

Njegova majka kaže da joj se sin prvi put požalio u šestom razredu i dodaje da u prvi mah nije smatrala da je reč o nekoj ozbiljnoj stvari, već da je reč o dečijim čarkama.

Međutim, kako objašnjava za TV Prva, ti slučajevi postali su sve češći i ozbilniji, kada je krenuo u sedmi razred. Sedi sam jer niko s njim neće da se druži jer im ne dozvoljavaju dečaci koji ga maltretiraju.

Gađaju ga raznim predmetima, govore svašta i izbacuju iz klupe. Kaže i da je tražila da ga prebace u drugu školu ali je iz te škole dobila odgovor da nema mesta, dok u drugu nije ni mogla jer se u njoj uči italijanski, dok njeno dete uči francuski.

Na pitanje da li je razgovarala s nekim iz škole ili možda s roditeljima dečaka koji maltretiraju njenog sina, ona kaže da je tek dobila poruku da ide na razgovor kod direktorke škole, a majka jednog od dečaka koji maltretira njeno dete obećala je da će sa dečakom popričati.

„Volela bih da se ovo što pre završi. Strašno je kada svako veče, kada legnete u krevet, dete vam kaže ’mama, ako sutra moram da se vratim u odeljenje ubiću se“, kazala je majka dečaka koji trpi vršnjačko nasilje.

S druge strane, direktorka škole u kojoj se sve događa kaže da škola nije ni mogla da reaguje jer nije imala saznanja o tome. „Majka se nama obratila prvi put u junu, 6. juna, tada nije moglo ništa da se uradi jer je bio kraj školske godine“, kazala je ona.

U jutarnji program uključila se i Dragana Janković, majka dečaka Alekse koji je tragično nastradao kao žrtva vršnjačkog nasilja, dodajući da su zaposleni u školi morali odmah da reaguju čim su dobili bilo kakvu prijavu od majke.

"Marko je ovde žrtva psihološkog i socijalnog nasilja, neprihvatljivo je da se u školi pravdaju time da nije bilo vremeda da se reaguje. U ovakvim slučajevima mora se odmah nešto preduzeti kako vršnjačko nasilje ne bi eskaliralo", rekla je Dragana.

Ona dodaje da bi usvajanjem Aleksinov zakona, ukoliko se na vreme ne reaguje, mogli da budu odmah sankcionisani odgovorni u školi.

(Espreso.co.rs / Prva TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.