ZAJEDNO SU PRESEKLE VENE, PA NA ZIDOVIMA PISALE PORUKE! Stravični detalji samoubistva majke i ćerke iz Sjenice koje su odbijale pomoć, PA OPTUŽILE RODBINU
Foto: Dragan Kadić

SAMOUBISTVO MAJKE I ĆERKE

ZAJEDNO SU PRESEKLE VENE, PA NA ZIDOVIMA PISALE PORUKE! Stravični detalji samoubistva majke i ćerke iz Sjenice koje su odbijale pomoć, PA OPTUŽILE RODBINU

Detalji stravične tragedije, zajedno se ubile Radovanka (60) i Ivana (42) Popović. Centar za socijalni rad: Bile su psihički nestabilne

Objavljeno:

Mada su svi znali da su teški psihički bolesnici, da žive u samoizolaciji i da odbijaju svaku pomoć i saradnju, žitelje Sjenice iznenadila je i rastužila smrt majke i ćerke Radovanke (60) i Ivane (42) Popović.

Kako saznajemo, pre nego što su prerezale vene, na zidovima sobe ispisale su nekoliko poruka, a u oproštajnom pismu su optužile svoju užu i dalju rodbinu za loše stvari koje su im se dešavale.

Radovanka i Ivana ubile su se u iznajmljenom stanu u Ulici Jezdimira Lovića tako što su žiletom prerezale vene na rukama, pokazuju prvi rezultati istrage. Da li su istovremeno digle ruku na sebe, ili je prvo u smrt otišla Radovanka pa potom Ivana - još se ne zna. Nije poznato ni koliko dana su mrtve ležale u lokvi krvi dok ih rođak nije pronašao, ali sumnja se da su tu bile najmanje tri dana.

- Ovo je poslednja poruka. Tako mora, takav je običaj ljudski, jednom zatvorenik... Sad kad čitate je smešno, ali neće biti kad te kletva stigne - jedan je od tekstova na zidu.

U oproštajnoj poruci je pisalo: "Sada je došao kraj. Sada mogu svi da odahnu, svi naši rođaci koji su nas nazivali pogrdnim imenima."

Direktor Centra za socijalni rad u Sjenici Novak Dumić kaže da su Radovanka i Ivana godinama bili korisnici socijalne pomoći i Narodne kuhinje, da su bile psihički nestabilne i vrlo nepoverljive.

- Posebno su bile kivne na najbližu rodbinu koja ih navodno nije podržavala - priča Dumić. - U svima su videle neprijatelje i krvnike. A ta ista rodbina i te kako se trudila da im pomogne. Sve su činili da im se približe i olakšaju im život, ali su one svaku pomoć odbijale. Nisu dozvolile da ih smestimo u stan Centra za socijalni rad. U poslednje vreme gotovo da nisu izlazile napolje, nikome nisu htele da otvore vrata, pa ni gerontodomaćicama koje smo slali da im očiste sobu.

SMRT SINA UBRZALA KRAJ

Radovanka je bila u braku sa jednim čovekom iz Podgorice sa kojim je imala sina. Mladić je preminuo pre godinu dana, zvanično od karcinoma, ali je i on, živeći sa bolesnom majkom i sestrom, bio psihički bolestan. Nakon smrti sina i brata Radovanka i Ivana su se još više samoizolovale i postale još nepoverljivije - kaže njihova komšinica...

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.