IZA REŠETAKA BRAČNI PAR IZ PROKUPLjA: Zelenaši iz pošte birali sirotinju
Foto: facebook

trošili državni novac

IZA REŠETAKA BRAČNI PAR IZ PROKUPLjA: Zelenaši iz pošte birali sirotinju

M. K. (37) i njen suprug Z. K. (42) uhapšeni zbog sumnje da su davali novac pod kamatu, i to uglavnom socijalnim slučajevima

Objavljeno:

Policija je u ponedeljak potvrdila da su M. K. (37) i Z. K. (42), bračni par iz Prokuplja, uhapšeni zbog sumnje da su davali novac pod kamatu, i to uglavnom socijalnim slučajevima. Mirjana, zaposlena kao šalterska službenica u "Pošti Srbije", tereti se da je zloupotrebila položaj podižući novac blanko nalozima dužnika.

- Osnovano se sumnja da je Z. K, inače radnik obezbeđenja, za žrtve uglavnom birao određene socijalne grupe sa garantovanim primanjem u vidu dečjeg dodatka, materijalne pomoći i sličnih primanja - navode u MUP. - Njima je davao novac na pozajmicu uz ugovaranje nesrazmerne kamate.

Prilikom davanja pozajmica, kao garanciju zahtevao je od oštećenih da mu predaju na uvid neko od rešenja za određena primanja. Uz to, tražio je da mu potpišu blanko naloge za isplatu iz pošte i da mu predaju svoju ličnu kartu.

- Prilikom uplate na račun oštećenih, osumnjičeni Z. K. je, uz pomoć potpisanih naloga i lične karte tog lica, a preko svoje supruge M. K. koja je šalterski radnik, podizao novac sa računa tih osoba i zadržavao ga za sebe kao ratu za pozajmljeni novac.

Bračnom paru je određen pritvor do 30 dana, i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.