NIJE IMAO NOVCA NI DA SE VENČA SA BOJANOM: Stefanov brat otkrio tužnu sudbinu mladića koji je poginuo na gradilištu Beograda na vodi!
Foto: Kurir

TRAGEDIJA

NIJE IMAO NOVCA NI DA SE VENČA SA BOJANOM: Stefanov brat otkrio tužnu sudbinu mladića koji je poginuo na gradilištu Beograda na vodi!

Ceo život pratila ih je nemaština

Objavljeno:

Milan Blagojević, brat po majci mladića koji je juče zajedno s kolegom Acom Šimunovim pao sa 17. sprata novoizgrađene kule B u Beogradu na vodi, ne može da se pomiri s tragedijom.

"Moj bata, moje sve! Bio je duša od čoveka, samo mi znamo koliko se mučio u životu, uvek je brinuo o svima, on je bio atom koji je držao porodicu na okupu. Ne znam kako ćemo sada bez njega. Jedina mi je uteha to što je iza sebe ostavio malenog Dušana, kome ću svakog dana pričati da mu je otac bio veliki čovek."

Ovim rečima kroz suze je počeo razgovor za Kurir Milan Blagojević, brat nastradalog Stefana Dabetića (26), koji je poginuo u petak, kad je pao sa 17. sprata kule B, koja se gradi u okviru projekta "Beograd na vodi" u Savskom amfiteatru.

Milana je ova tragična vest dočekala na gradilištu u Parizu, gde godinama radi i živi sa suprugom i trogodišnjom ćerkom.

- Bio sam na poslu kad su mi javili, i dalje ne mogu da poverujem da našeg Stefana više nema. Iako nas je delilo više od 2.000 kilometara, čuli smo se svakog dana, imali smo toliko toga u planu, želeli smo da radimo zajedno, čak smo i planirali da otvorimo građevinsku firmu. Ne znam kako ćemo sada bez njega - govori neutešni brat.

Od kada se rodio, Stefan je bio veliki borac, tokom školovanja morao je da radi kako bi pomogao porodici, a svi su bili presrećni kad je završio fakultet i svojim radom i trudom dobio posao u struci.

Beograd na vodi
Beograd na vodi foto: Filip Plavčić

- Nemaština nas je pratila tokom celog života, ja sam otišao u Francusku i želeo sam da jednog dana Stefan i njegova porodica dođu da žive ovde. Nikad se nije žalio, kad god bi neko od nas imao problema, on bi nas, kao najmlađi brat, tešio i govorio da će sve biti u redu - priča Milan.

Stefan je s verenicom Bojanom nedavno dobio sina Dušana, planirali su da se venčaju, ali, kako kaže Milan, nisu imali novca za to.

- Dugo su bili zajedno, jedva su čekali da se uzmu, ali im teška finansijska situacija to nije dopuštala. Bili su nam u poseti u Parizu prošle godine, ne mogu da vam opišem sreću u njegovim očima kad se igrao s bratanicom - kaže naš sagovornik.

Zbunjen

Ne zna kako je došlo do nesreće

Blagojević kaže da je njegov brat bio toliko vredan da je radio i po 12 sati dnevno.

- Ne znamo kako je došlo do nesreće. Stefan je uvek bio savestan i oprezan u svom poslu - kaže neutešni brat.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.