DIREKTNO SE ZAKUCAO U OGRADU I PREPOLOVIO AUTO: Posle strašne nesreće otriveno koliko je vozač (25) imao promila alkohola u krvi (FOTO)
Foto: NS UŽIVO

JEZIVO!

DIREKTNO SE ZAKUCAO U OGRADU I PREPOLOVIO AUTO: Posle strašne nesreće otriveno koliko je vozač (25) imao promila alkohola u krvi (FOTO)

Do udesa je došlo noćas oko ponoći

Objavljeno:

- Oko ponoći čuo sam neku buku, kao da se avion približava, a zatim su odjeknuli strahovita lomljava i prasak. Istrčao sam napolje i zatekao jeziv prizor.

Ovako poćinje priču Darko Vranešević, vlasnik kuće u čiju se ogradu, u novosadskom naselju Adice, sinoć automobilom zakucao Radenko Lazić (25). Neverovatnom srećom, mladi Novosađanin preživeo je stravičan udes u kome se, od siline udarca, automobil kojim je upravljao bukvalno prepolovio!

Automobil se prepolovio nakon udesa

Vranešević kaže da je zatekao jeziv prizor i da je pravo čudo da je mladić to preživeo.

- Polovina automobila bila je na jednoj strani ulice, druga polovina na dvadesetak metara sa druge strane, a nesrećni mladić, koji je od siline udarca izleteo iz automobila, bio je na sredini ulice – priseća se Vranešević.

On smatra da do veće tragedije nije došlo samo zato što mladić nije bio vezan u momentu udesa.

- Automobil je potpuno smrskan. Da je mladić bio vezan pojasom, pretpostavljam da bi ostao zarobljen u prednjem delu automobila koji se totalno zgužvao, do neprepoznatljivosti. Ubrzo su došle i komšije i krenuli smo da pomognemo mladiću, ali već su se pojavili Hitna pomoć i policija koje su preuzele stvar u svoje ruke – priča nam Vranešević.

Dodaje da mu nije jasno kako je mladiću palo na pamet da se tolikom brzinom kreće kroz tako malu ulicu te da pretpostavlja da se možda sa nekim trkao budući da su se ubrzo nakon udesa na licu mesta pojavili i neki Lazićevi prijatelji sa kolima.

foto: NS UŽIVO

- Moramo da povedemo računa o mladima kojima dajemo dozvole. Ne smem ni da zamislim šta je moglo da se desi da je neko bio sa njim u automobilu ili da je nekoga bilo na ulici u to doba. Sigurno bi bilo mrtvih. Ovako, hvala Bogu da je izbegnuta tragedija, a materijalna šteta kolika god da je, ona je nadoknadiva – ističe Vranešević.

Ni njemu nije jasno kako je automobil koji je vozio Lazić mogao baš toliko da se raspadne, ali kaže da je to verovatno zato što se kretao velikom brzinom i udario zadnjim delom vozila direktno u potporne stubove ograde koji su prilično jaki i duboko ukopani u zemlju i zaliveni betonom.

Do udesa je došlo noćas oko ponoći. Kako saznaje "Blic", mladić je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom "Golf 4" karavan koji je vozio i zakucao se u ogradu kuće na broju 182 u ulici Branka Ćopića.

Portparolka Hitne pomoći dr Mirjana Bursać potvrdila je u izjavi za ''Blic'' da su njene kolege intervenisale na mestu udesa te da su mladića u svesnom stanju sa višestrukim povredama glave prevezli na dalju dijagnostiku u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Portparol Kliničkog centra Vojvodine Siniša Knežević izjavio da se Lazić trenutno nalazi u Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju zbog teških telesnih povreda koje je zadobio u udesu, ali da mu život nije ugrožen.

Na mesto nesreće brzo je stigla i policija koja je uradila uviđaj, a kako nezvanično saznajemo Lazić je vozio pijan. To je potvrđeno i kasnijim analizama u Urgentnom centru gde mu je u krvi nađeno 1,4 promila alkohola i protiv njega će u redovnom postupku biti podneta krivična prijava zbog vožnje u pijanom stanju i narušavanja bezbednosti saobraćaja.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.