VELIKA ISPOVEST SARE VIDAK, DEVOJKE O KOJOJ PRIČA CEO BALKAN: Za Espreso otkriva SUDBINSKI TRENUTAK u kojem je počeo njen PAKAO U CRNOJ GORI(VIDEO)
Foto: Stefan Kojić

Velika ispovest

VELIKA ISPOVEST SARE VIDAK, DEVOJKE O KOJOJ PRIČA CEO BALKAN: Za Espreso otkriva SUDBINSKI TRENUTAK u kojem je počeo njen PAKAO U CRNOJ GORI(VIDEO)

Bilo je teško gledati gde se nalazim

Objavljeno:
Jelena Čabović

Sara Vidak (20) koja je 23 dana provela u istražnom zatvoru Spuž u Podgorici, zbog lažnih optužbi da je napala i povredila Jelenu Stanišić, sudiju za prekršaje u Kotoru, sa porodicom se vratila u Srbiju.

On je u ekskluzivnom intervjuu za Espreso.co.rs otkrila šta se tačno desilo u Crnoj Gori, kako je lažno optužena, kako su se prema njoj ophodili u zatvoru.

Sara Vidak sa majkom
Sara Vidak sa majkom foto: Stefan Kojić

Podsetimo, Sara, njena majka i dečko Stevan Prpa u Kotor su došli u da bi se na ona na moru oporavila, jer je pre mesec dana bila u bolnici, ali nisu ni slutili da će im se odmor pretvoriti u pakao.

Sara je posle presude kojom je proglašena krivom i osuđena na četiri meseca zatvora, puštena na slobodu do pravosnažnosti presude, na koju ima pravo žalbe.

Sara Vidak
Sara Vidak foto: Stefan Kojić

- Moje mini putovanje se završilo ovako kako se završilo. Po meni se ništa i nije deslo. Sve je počelo od jednog bezazlenog saobraćajnog prekršaja, gde nije bilo ni oštećenja, ni povreda. Zbog saobraćajnog prekršaja smo poslati u sud u Kotoru. Tamo kad smo stigli počeo je pakao. Radi se o čukanju automobila. Naša krivica je bila. Na sudu smo završili jer nismo mogli da se dogovorimo s tim dečkom kog smo udarili.

Ovim rečima počinje ekskluzivnu ispovest za Espreso.co.rs Sara Vidak (20), studentkinja iz Beograda. Devojka koja studira čak dva fakulteta i govori 3 jezika.

U nastavku pogledajte eksluzivni intervju sa Sarom Vidak:

Zbog čega si otišla u zatvor? Šta se tačno desilo?

- U sudu smo se susreli sa sudijom koja se sad vodi kao oštećena. Naišli smo na neprijatnost i neprofesionalnost u njenom poslu, ne bih volela da se prisećam svega ponovo. Ne mogu da shvatim ljude koji izmišljaju, da li je to neki nedostak pažnje ili šta već. Iscenirala je nešto što se nije dogodilo. Nisam ja nju napala, već ona mene. Ona je ta koja je mene napala. Ne bih to ni nazvala napadom, već me je uhvatila za ruku. Moje pitanje je bio samo "odakla vama pravo da me hvatate za ruku"? Ja to od nje nisam doživela kao napad. Sve je bilo bespotrebno. Mene terete za fiziki napad na službeno lice. Jeste došlo do fizičkog kontakta, ali s njene strane prema meni. Ja sam cimnula svoju ruku, istrgla se i samo postavila pitanje.

Šta misliš šta stoji iza svega?

- Ne ulazim u to šta stoji iza svega toga. Neću da mešam ni narode, ni politiku.

Kako si se osećala u tom trenutku kada si shvatila da ideš uzatvor?

- Nisam bila svesna da ću nastaviti svoj boravak u istražnom zatvoru. Bilo je teško gledati gde se nalazim. Mislila sam da će se sve brzo završiti i da ću otići plažu i uživati. Onaj momenat kad su me vodili do istražnog zatvora, tad sam ukapirala da sam lišena slobode i da ne znam momenat kad ću izaći. Nisam se nadala ni prekjuče da ću izaći.

Kako si reagovala na presudu da moraš da odležiš četiri meseca u zatvoru?

- Najbitnije mi je da je ono najgore prošlo. Onaj istražni deo je završen i to je onaj najgori deo. Presuda još uvek nije na snaži. Ne komentraišem to trenutno.

Šta su rekli svedoci oštećene strane?

- Ko ne bi stao na stranu svog gazde. Niko od svedoka oštećene nije ni bio pravi svedok. Niko od njih nije ni video dešavanja. Po meni, oni nisu merodavni uopšte. To što su slagali na sudu, svesni su da je laganje na sudu krivično delo. To je njima na savesti, ne meni.

Jel si videla sudinicu prilikom izlaska?

- Juče mi je sudija prilikom izlaska pružila ruku i jedna drugoj smo poželele sve nabolje u životu.

Kako su se ponašali prema tebi u zatvoru?

- U zatvoru su se prema meni ponašali korektno. Kao i u realnom životu. Ako vi poštujete te komandirke, poštovaće i one tebe. U ćeliji je bilo nas četiri.

Koliko si tačno dana provela u zatvoru?

- U istražnom zatvoru u Spužu provela sam 21 dan dan i dva dana u Kotoru u ćeliji policijske stanice.

Kada pročitaš sve novinske naslove, kakvu sliku si stekla o sebi?

- I dalje nisam svesna da sam napolju. Nisam o sebi ništa čitala još uvek. Prvo sam poželela da se vidim s najboljim prijteljima i da provedem dan s porodicom i prijateljima. Dečko mi je bio najveća podrška. Kad se završila istraga mama i dečko su mogli da me posećuju.

Šta očekuješ od presude?

- Pokušavam da zaboravim sve i sve ostavim iza sebe, najgore je prošlo. Gore od ovog što sam proživela mene ne može da snađe. Šta bude, biće!

Hronologija

14. avgust - Sara Vidak uhapšena zbog navodnog napada na sudiju Jelenu Stanišić u sudu u Kotoru

21. avgust - Ekspresno podignuta optužnica posle saslušanja samo svedoka tužilaštva

31. avgust - U Osnovnom sudu u Kotoru počelo suđenje Sari

5. septembar - Beograđanka je osuđena na četiri meseca zatvora i puštena iz pritvora.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.