DETALJI HAPŠENJA STEVANA ŽIVKOVIĆA: Tereti se za krađu skoro 2 miliona dinara!
Foto: Jugmedia

pritvor

DETALJI HAPŠENJA STEVANA ŽIVKOVIĆA: Tereti se za krađu skoro 2 miliona dinara!

Živković je bio član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala

Objavljeno:

Zbog sumnje da je prao novac i zloupotrebio službeni položaj, kako navode iz Višeg javnog tužilaštva, uhapšen je šef niške Kancelarije za mlade Stevan Živković.

Osim Živkovića, koji je nekadašnji kik-bokser i bivši šef omladine SNS u Nišu, zajedno sa njim uhapšeni su Danilo Zogović, Dušan Stajić, Vladimir Vacev i Pavle Stoimenov. Sva petorica se terete da su lažirali fakture oko “Naisus festa 2018” i oprali 1,8 miliona dinara.

Prema detaljima istrage, Živković je bio član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala “Naisus fest 2018”, izdejstvovao je da se ova manifestacija dodeli Udruženju “Naisus saund” na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem.

Ponuda ovog udruženja zasnivala se, kako piše u saopštenju, na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, a zatim su svi zajednički preko različitih računa izvukli oko 1,8 miliona dinara para Nišlija, koje je Grad uplatio “Naisus saundu”.

U cilju izvlačenja novca i njegovog prisvajanja izvršili prenos imovine – novca sa znanjem da ista potiče od kriminalne delatnosti, tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji PS reklame iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000,00 dinara i Ti amo iz Niša, na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000,00 dinara, koji novac je podignut od strane vlasnika navedenih preduzetničkih radnji i predat na ruke osumnjičenima - navode doslovce iz Tužilaštva.

Ostatak novca u iznosu od 1,2 miliona dinara preneli su na račun firme Kameleon, dodaju iz tužilaštva, a oko 88.000 dinara na račun Ekspert plan-a iz Niša.

Svima je određen pritvor do 48 sati.

Podsetimo, Živkovića su naprednjaci izabrali za direktora Kancelarije aprila 2016. Vodio je omladinu naprednjaka u Nišu, bio je i član Saveta za mlade Skupštine grada Niša, ali i sportista godine Niša 2012. godine.

(Espreso.co.rs/juznevesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.