Ipak se neće braniti sa slobode? SUD PONOVO ODLUČUJE O PRITVORU DARKA KOSTIĆA!
Foto: Damir Dervišagić

ESPRESO SAZNAJE

Ipak se neće braniti sa slobode? SUD PONOVO ODLUČUJE O PRITVORU DARKA KOSTIĆA!

Tužilaštvo je u žalbi na odluku da se Darku Kostiću ukine pritvor, navelo da i dalje postoji opasnost da modni kreator utiče na svedoke

Objavljeno: 13:08h
Milica Božinović

Kako Espreso ekskluzivno saznaje, Viši sud u Beogradu odlučivaće po žalbi Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koje zahteva da se Darko Kostić vrati u pritvor!

Naime, Darku Kostiću je pritvor ukinut 14.08.2018. godine kada je saslušan poslednji svedok u istrazi.

Tužilaštvo je u žalbi na odluku da se Darku Kostiću ukine pritvor, navelo da i dalje postoji opasnost da modni kreator utiče na svedoke, ali i da postoji opasnost da će ponoviti krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Povodom odlučivanja o pritvoru, advokat Dimitrije Ilić, koji je deo pravnog tima odbrane Darka Kostića, dao je komentar za naš portal.

- Tačno je da će Viši sud u Beogradu odlučivati po žalbi Tužilaštva, ali smatram da će ta žalba biti odbijena i da će se Darko Kostić braniti sa slobode. Svi svedoci su ispitani, pa ne postoji opasnost od uticaja na njih, što je bio jedini pritvorski razlog - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Što se tiče opasnosti da će Darko Kostić u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivična dela, ta opasnost nema realno uporište, budući da Darku Kostiću pritvor nije ni određen zbog postojanja te opasnosti, pa mu naknadno ne može biti dodata. Vremenski period od ukidanja pritvora do odlučivanja po žalbi pokazuje, ne samo da Kostić neće ponoviti krivična dela, već i da on nije ponovio nijedno krivično delo. Štaviše, Darko Kostić je neosuđivano lice, pa samim tim i ne može da ponovi krivična dela koje nikada nije učinio, jer se pretpostavka nevinosti proteže na celokupan tok krivičnog postupka - navodi Ilić.

- Stoga verujem u nepristrasnost i nezavisnost suda, pogotovo nakon toga što je Treći osnovni sud u Beogradu, uprkos ogromnom pritisku javnosti, ukinuo pritvor Kostiću, pa Višem sud u Beogradu preostaje samo da potvrditi takvu odluku, a žalbu Tužilaštva odbije kao neosnovanu - zaključuje naš sagovornik.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.