Ovo je advokatica koju su PRETUKLI ispred zgrade suda u Novom Sadu! (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Google streetview

napad na službeno lice

Ovo je advokatica koju su PRETUKLI ispred zgrade suda u Novom Sadu! (FOTO)

Incident se dogodio na drugom spratu sudske zgrade, oglasila se Advokatska komora Srbije

Objavljeno: 16:56h

U zgradi novosadskog suda danas oko podne, teško je povređena, kako saznajemo advokatica dr Enika Veg (65) iz Novog Sada koju je iznenada napao muškarac koji je posle toga pobegao odatle.

Incident se dogodio na drugom spratu sudske zgrade, ispred kancelarije za međunarodnu overu dokumenata. Muškarac koji se tu zatekao, kako saznajemo, advokaticu je udario pesnicom, usled čega je ona pala na pod.

Zaposleni su odmah pritrčali povređenoj advokatici i pozvali hitnu pomoć i policiju. Ekipa Službe hitne medicinske pomoći je dr Veg posle ukazane pomoći na licu mesta, prevezla u Urgentni centar.

Pacijentkinja je zadobila teške povrede glave, ali je u svesnom i stabilnom stanju – rečeno nam je u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine. - Urađena je primarna hirurška obrada rane i nalazi se na opservaciji.

Advokatska komora Vojvodine (AKV) osudila je napad na advokaticu iz Novog Sada Enike Veg, za koji su naveli da se danas dogodio u zgradi novosadskih sudova.

Kako je Beti rečeno u komori, napad se dogodio oko podneva u hodniku Osnovnog suda, kada joj je muškarac prišao i udario je pesnicom u glavu dok je čekala u redu, a od siline udarca ona je pala na pod.

advokatica dr Enika Veg
advokatica dr Enika Veg foto: Printscreen Youtube

"Najoštrije osudjujemo današnji fizički napad i povredjivanje uvažene koleginice advokata Enike Veg. Tražimo od nadležnih organa da hitno preduzmu sve mere za otkrivanje počinioca i za pokretanje krivičnog postupka", piše u saopštenju AKV.

AKV je upozorila da je napad na advokata tokom vršenja službe krivično delo ometanja pravde, a u slučaju nanošenja teških povreda zaprećena kazna iznosi i do deset godina zatvora.

"Napad na advokata je napad na celo pravosudje Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti sankcionisana", dodali su u AKV. Advokatica Veg je prevežena u Urgentni centar, policija je obavila uvidjaj i traga za napadačem.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.