FIRMA HEROJA S KOŠARA KOJI JE POGINUO NA GRADILIŠTU NEKADAŠNJE AMBASADE SAD IMA SAMO JEDNOG RADNIKA? Nesrećni čovek je radio na crno da prehrani porodicu
Foto: Espreso.co.rs

užas!

FIRMA HEROJA S KOŠARA KOJI JE POGINUO NA GRADILIŠTU NEKADAŠNJE AMBASADE SAD IMA SAMO JEDNOG RADNIKA? Nesrećni čovek je radio na crno da prehrani porodicu

Inspekcija je na terenu utvrdila da je N. T. bio angažovan bez ugovora o radu..

Objavljeno: 14:23h

U toku je inspekcijski nadzor povodom smrtne povrede radnika N. T. (58) na gradilištu u Beogradu, a inspektori rada preduzeće sve odgovarajuće mere iz njihove nadležnosti, navedeno je u saopštenju koje je Ministarstvo za rad dostavilo medijima.

Nakon što je konstatovala da je radnik na gradilištu stambeno-poslovnog objekta između ulica Kneza Miloša, Vojvode Milenka i Sarajevske smrtno staradao nakon što se na njega obrušio zid i zatrpao ga, inspekcija je na terenu utvrdila da je N. T. bio angažovan bez ugovora o radu ili drugog odgovarajućeg ugovora i da poslodavac, firma ''Anker bau" iz Boljevca, nije podnela prijavu za obavezno socijalno osiguranje.

Sonja Jakšić, Tviter korisnik napisala je na svom profilu kako je poginuli radnik na gradilištu, na mestu gde je nekada bila ambasada SAD, bio dipl. ekonomista, a radio je 9 godina kao građevisni radnik.

- Bio je radnik na crno, kao i svi radnici u ovoj građevisnkoj firmi jer ista ima prijavljenog samo jednog zaposlenog. Do sada nikom ništa nije bilo čudno, napisala je ona.

Podsećmo, u saopštenju za medije Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja apeluje na građane da prijave rad na crno i sve nepravilnosti iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu kako bi svi zaposleni i poslodavac bili maksimalno zaštićeni.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.