Bivši vladika Artemije i njegovi saradnici na prevaru zaradili milion evra?

raspop pod istragom

Bivši vladika Artemije i njegovi saradnici na prevaru zaradili milion evra?

Lažno se predstavljajući kao monasi SPC, služe liturgije, krštavaju, venčavaju, pa se sumnja da su u poslednje dve godine zaradili najmanje milion evra
Objavljeno: 19:14h

Protiv raščinjenog vladike Artemija i grupe njegovih sledbenika vodi se istraga zbog lažnog predstavljanja i prevare. Krivične prijave podnele su eparhije Šumadijska i Raško-prizrenska. Pop objasnio: Evo zašto sam se žalio da je heroin nikakav! (VIDEO) Na njihovoj teritoriji se raščinjeni vladika i grupa oko njega lažno predstavljaju kao monasi SPC, služe liturgije, krštavaju, venčavaju i zarađuju. Sumnja se da su u poslednje dve godine zaradili najmanje milion evra. Za smejanje ili plakanje: U Novom Sadu i Jagodini osveštali česmovaču?! (VIDEO) Tužilaštvo u Mladenovcu radilo je na slučaju u Barajevu, gde je grupa smeštena u kući u okviru koje se nalazi takozvana crkva. Saslušana su sva lica koja se predstavljaju kao monasi. Izdat je nalog o zabrani korišćenja objekta i delovanja - izjavio je za Blic izvor blizak Tužilaštvu.

YouTube printscreen
Dok se ispituju elementi krivičnog dela, raščinjeni vladika po nalogu Tužilaštva mora da registruje organizaciju. U Ministarstvu pravde kažu da je prvi zahtev odbijen, a novi rok je do sredine februara. Prema saznanjima nadležnih organa, raščinjeni vladika raspolaže sa dvadesetak objekata po Srbiji. Negde je kuća pretvorena u crkvu, a ima i novosagrađenih objekata. SPC je zbog raskolničkog delovanja i milionskih finansijskih malverzacija novcem namenjenim kosovskim Srbima 2010. oduzela Artemiju čin vladike, a potom ga, pošto je nastavio da odbija saborske i sinodske odluke, 2015. vratila u red civila. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.