ROJ STRŠLJENOVA NAPAO PLANINARE: Stradao muškarac , žena povraćala od silnih uboda!
Foto: Stock Thinstock

pakao

ROJ STRŠLJENOVA NAPAO PLANINARE: Stradao muškarac , žena povraćala od silnih uboda!

Nikom da poželite

Objavljeno:

Roj stršljenova napao je u nedelju grupu ljudi na Paragovu, nedaleko od Planinarskog doma "Zanatlija". Kako piše "Dnevnik", to se dogodilo oko 12:30h, a grupa je bila na pešačenju u prirodi koje organizuje Planinarsko-smučarsko društvo "Železničar".

Prema rečima vodiča Zorana Obradovića, tu su se odmarali i polako završavali turu, kada je roj stršljenova iznenada naišao i napao ih, iako insekte prethodno niko nije dirao. Prema njegovim rečima, najviše su stradali jedan muškarac, kog je ubolo više od deset stršljenova i žena, koja je zbog jednog uboda povraćala, budući da je alergična.

- Dok nas je sve zajedno jedan od učesnika pešačenja fotografisao, stršljenovi su ga iznenada napali. Ekipa mu je pomagala da se odbrani od njih i odmah smo zvali Hitnu pomoć. Imao je više od deset uboda po telu, izboli su ga najviše po leđima - priča Obradović.

Dodaje da bi nešto trebalo preduzeti, jer se ranije nije dešavalo da tu nailaze na stršljenove.

- Na toj stazi kojom smo se kretali nije gustiš i niko stršljenove nije dirao ili uznemiravao. To je staza kojom uvek neko prolazi - navodi Obradović.

U Urgentnom centru su za "Dnevnik" rekli da su u nedelju primljene tri osobe zbog uboda stršljenova, a u ponedeljak ujutru još jedna. Nakon pregleda i terapije, svi su pušteni kućama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.