STEFAN (19) REAGUJE SAMO NA GLAS SVOJE MAJKE! Srbin koji se bori za život posle ZVERSKOG PREBIJANJA u Sutomoru TRI DANA U KOMI
Foto: Printscren/Instagram

u teškom stanju

STEFAN (19) REAGUJE SAMO NA GLAS SVOJE MAJKE! Srbin koji se bori za život posle ZVERSKOG PREBIJANJA u Sutomoru TRI DANA U KOMI

Mora da ostane u toj veštačkoj komi dok mu ne bude bolje

Objavljeno: 26.08.2018. 12:04h
  • 235

Rumljanin Stefan Novoselac (19) teško je povređen, i već tri dana je veštačkoj komi, nakon što ga je bez ikakvog razloga u četvrtak ujutro u Sutomoru u glavu udario njegov vršnjak Petar Vojvodić iz Bara, koji je posle napada uhapšen.

- Stanje mu je nepromenjeno i ne znamo šta će biti. Taj mladić ga je pretukao samo zato što je Srbin. Dok ga je tukao, sve vreme mu je psovao majku srpsku i seljačku. Otac mu je stigao u Crnu Goru, a trebalo je da idem i ja, ali me nisu pustili - priča Đuro Novoselac, stric povređenog mladića.

Po stričevim rečima, zbog zdravstvenog stanja, Stefan neće moći da bude prebačen u neku od bolnica u Srbiji ili Podgorici.

- Angažovali smo sve žive da nam pomognu. Majka ide u posetu kod njega i kad mu priča ili ga poljubi, vidi se da reaguje, pomera ruke i noge. Međutim, mora da ostane u toj veštačkoj komi dok mu ne bude bolje. Teško nam je, ne znamo šta će biti. Napadačev otac je zvao mog brata, hoće da se vidi s njim - rekao je Stefanov stric, dodavši da njegov sinovac nije konfliktna ličnost i da se nikad nije potukao.

U Glavnoj ulici u Rumi, gde porodica Novoselac živi i ima kafić koji je otac nedavno preveo na Stefana takođe imaju samo reči hvale za povređenog mladića.

Stefan je završio Srednju poljoprivrednu školu u Rumi, i pomagao je roditeljima, pravili su kuću u jednom obližnjem mestu.

Prema za sada dostupnim informacijama, mladići iz Rume su prekjuče ujutro udarali u boksersku krušku u Sutomoru kada je naišao Vojvodić sa još dvojicom drugova. Iz samo njemu znanog razloga, nasrnuo je na vršnjake iz Bara. Prvo je udario S. G. i polomio mu donju vilicu, a zatim je Novoselcu zadao udarac u glavu.

Novoselac je pao i glavom udario u beton. Dalji napad su sprečili Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, drugovi nasilnika koji su ga obuzdali. Iako povređene glave, Novoselac je uspeo da ustane i sa S. G, kome je krvarila vilica, krenuli su ka smeštaju i kome se bili sa drugovima iz Rume.

Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. Kada su stigli u sobu, mladići su zaspali, ali se S. G. uskoro probudio i video da se Novoselac ne pomera.

Tada je alarmirao drugove pa su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti odneli u Dom zdravlja, gde je navodno ustanovljeno da su mladići bili pripiti.

Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifikovan i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

(Espreso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media