ŽELIM DA LETIM, MOŽEŠ LI DA ME POVEDEŠ DALEKO... Pesma na sahrani dečaka iz Novog Sada KIDA DUŠU, a ono što su mu drugari ubacili u grob TERA NA PLAČ!
Foto: Kurir/Slađana Stojanović

prekinuta mladost

ŽELIM DA LETIM, MOŽEŠ LI DA ME POVEDEŠ DALEKO... Pesma na sahrani dečaka iz Novog Sada KIDA DUŠU, a ono što su mu drugari ubacili u grob TERA NA PLAČ!

Suze, bol i jecaje za prerano prekinutom mladošću

Objavljeno:

Na Gradskom groblju u Novom Sadu na večni počinak ispratili su mladog košarkaša Roberta Mugošu (15), kojem je, mnogi to nisu znali, drugo ime bilo "Milo dete". Dečak je sahranjen sa svojom košarkaškom loptom, koju je u raku ubacio jedan od drugova.

U tužnoj koloni za belim sandukom prekrivenim buketima belog i crvenog cveća, neutešna majka Izabela, rodbina, prijatelji i drugovi iz školske klupe sa kojima je osam godina u školi "Petefi Šandor" delio lepe i teške trenutke, i oni sa sportskog terena sa kojima se "borio" između dva koša i kovao planove za budućnost.

Suze, bol i jecaje za prerano prekinutom mladošću, niko nije mogao da sakrije, a sve je morilo isto pitanje: "Zašto je, iznenada i tragično prekinuta jedna mladost?" Pre opela puštena je pesma Macklemore wings, istoimene grupe, a deo teksta glasi:

- Želim da letim, možeš li da me povedeš daleko? Daj mi zvezdu da je dosegnem... Reci mi šta je potrebno i otići ću tako visoko. Moja stopala neće dodirnuti tlo... Prošij moja krila i povuci konce... Kupio sam ove snove, to se sve srušilo...

Opraštajući se poslednji put od "Milog deteta", sveštenik je poručio mladima, ali i svima ostalima, da se gledaju u oči, više se druže i brinu jedni o drugima.

- Deco, nemojte testirati svoje mogućnosti, koliko možete pod vodom bez vazduha i slične stvari - kazao je sveštenik.

- To može dovesti do nesreće.

U oproštajnom govoru, razredni starešina iz Osnovne škole "Petefi Šandor", kazao je da im je Robert ostavio zadatak da uspomenu na njega čuvaju u srcima. Istakao je i da veruje da se sve dogodilo spletom nesrećnih okolnosti. Robert je, kako je rekao, bio dobar sin, učenik i drug.

- Voleo je sport, bio je ambiciozan i imao planove - kazao je razredni.

Mladi košarkaš je pronađen mrtav u ponedeljak u porodičnom stanu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, a jeziv prizor u dnevnoj sobi zatekla je njegova majka Izabela, po povratku sa posla. Petnaestogodišnjak se najverovatnije ubio vešanjem o cev radijatora, a u stanu nisu nađeni tragovi koji bi ukazivali da je tu došlo do nekog sukoba.

Dečakova majka, ali i svi koji su poznavali Roberta, veruju da je do tragedije došlo spletom nesrećnih okolnosti i da petnaestogodišnjak nije imao nameru da sebi oduzme život.

(Espreso.co.rs/ Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.