DARKU KOSTIĆU SE JOŠ UVEK NEĆE SUDITI: Sudija tražila IZUZEĆE od slučaja, njen zahtev je prihvaćen!
Foto: Damir Dervišagić

slućaj modnog kreatora

DARKU KOSTIĆU SE JOŠ UVEK NEĆE SUDITI: Sudija tražila IZUZEĆE od slučaja, njen zahtev je prihvaćen!

Razlog za izuzeće sudije nije poznat, ali naš zakon nalaže da je sudija, čim sazna da postoji neki od razloga za izuzeće, dužan da prekine svaki rad na tom predmetu

Objavljeno: 20:04h

Planirani početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbi za polno uznemiravanje i neovlašćeno držanje droge, još nije zakazan jer je sudija, koja je dobila da sudi njegov predmet prošle sedmice zatražila svoje izuzeće.

Portparol suda Irog Veličković precizirao je za Tanjug da je predmet u krivičnom postupku koji se protiv Kostića dodeljen je sudiji Svetlani Galić, ali da je ona 17. avgusta podnela zahtev za svoje izuzeće.

Darko Kostić je optužen za seksualno uznemiravanje
Darko Kostić je optužen za seksualno uznemiravanje foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

Rešenjem predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu, rekao je Veličković.

On je dodao da će predmet biti dodeljen u rad drugom sudiji.

Razlog za izuzeće sudije nije poznat, ali naš zakon nalaže da je sudija, čim sazna da postoji neki od razloga za izuzeće, dužan da prekine svaki rad na tom predmetu i da o tome obavesti predsednika suda koji će odlučiti o izuzeću.

Protiv Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge, a istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavlja ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mališan to nije znao.

Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je došao da ga kreator fotografiše.

I drugi mladić B. Š. je prema pisanju tabloida svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.