MAMA, DA LI JE MOJ TATA MRTAV? Mali Bogdan je ovim pitanjem o sudbini Olivera Ivanovića slomio srce majke Milene
Foto: Fonet, Zorana Jevtić

tužno

MAMA, DA LI JE MOJ TATA MRTAV? Mali Bogdan je ovim pitanjem o sudbini Olivera Ivanovića slomio srce majke Milene

Ubistvo još uvek nije rasvetljeno

Objavljeno: 19:09h

Prošlo je sedam meseci nakon ubistva istaknutog političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića , a nalogodavci još uvek nisu otkriveni. Iza sebe ostavio decu i suprugu, a najmlađi sin Bogdan uporno pita za tatu tražeći objašnjenje.

Milena Popović Ivanović, udovica ubijenog lidera GI SDP, ispričala je na Tv Prva kako se suočila sa direktnim pitanjem od strane malog Bogdana (7) i to samo nekoliko sati posle sahrane.

"Postoje informacije koje ne mogu da delim s njim, jer je još mali i ne može da razume, ali sam mu na jedan blaži način objasnila da se njegov tata više nikada neće vratiti. On je posle sahrane, kada sam se vratila kući, tako direktno i zrelo postavio pitanje: "Mama, da li je moj tata mrtav?" To je bilo tako direktno pitanje, da onako kako je postavljeno, isto ste morali i da na njega odgovorite. Ja sam mu rekla da jeste, on je ustao sa stolice i rekao: "Mama, to je život, šta da radimo..."

Oliver sa suprugom i najmlađim sinom
Oliver sa suprugom i najmlađim sinom foto: Privatna arhiva/Facebook

Ona je istakla da je jedno vreme sina Bogdana pokušavala da zaštiti od svega, ali da su njih dvoje, kada je to postalo nemoguće, "seli i razgovarali kao dvoje odraslih".

Okrenuo se i otišao u svoju sobu i više nismo razgovarali do trenutka kada je on ponovo poželeo da zna zašto se to desilo. Sad kreće u drugi razred, ovde u Beogradu je u zdravijoj sredini, dobro se snašao, trudim se da što više vremena provodimo zajedno, da jedno drugom nadomestimo taj gubitak. Njegovi drugari iz Beograda uglavnom ne znaju šta mu se desilo i tako je i bolje da bi on što pre prebrodio sve i odrastao u zdravog i normalnog momka", zaključila je ona.

Iako veruje da pravda postoji i da će se jednog dana otkriti ko stoji iza ovog zločina i da će ubice jednog dana biti otkrivene, ona ne sedi skrštenih ruku već daje svoj doprinos u rasvetljavanju zločina:

Supruga Milena i sin Bogdan
Supruga Milena i sin Bogdan foto: Zorana Jeftić

"Ja vodim i svoju sopstvenu istragu, nekima je možda smešno, ali prikupljam informacije i od Albanaca, i od Srba, i od stranaca, i trudim se da sklopim neku sliku. Imam prijatelje koji mi pomažu da dođem do nekih informacija, jer je moj motiv sigurno mnogo veći. Dala sam izjave i našem i kosovskom tužilaštvu, jedino nisam Specijalnom kosovskom koje je posle preuzelo istragu.

Sa suzama u očima Milena je pričala za TV Prva o čoveku koga je najviše volela:

Ne verujem da je dobijao neke ozbiljne pretnje, jer ne bi Oliver sebe doveo u takvu opasnost, a pogotovo ne bi sina Bogdana. A i ja bih nešto mogla da zaključim po njegovom ponašanju. Bilo je svega i svačega, ali ja nisam mnogo o tome razgovarala s njim, jer sam znala da bi me previše uplašile i opteretile. Nisam nikada mogla da pretpostavim da ovako nešto može da se desi, jer da jesam, nema sile koja bi me sprečila da ga sklonim sa Kosova. To jutro je bilo kao i svako drugo, nisam ni slutila da će nam uzeti nekoga koga najviše volimo. Spavala sam tada, nije hteo da me budi. Da sam znala da je to poslednji dan, drugačije bih se ponašala".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.