ZNA SE KO STOJI IZA SVEGA! Palili automobile policajaca po Novom Sadu, zna se ko stoji iza svega!
Foto: Sloboden pečat

rešen zločin

ZNA SE KO STOJI IZA SVEGA! Palili automobile policajaca po Novom Sadu, zna se ko stoji iza svega!

Policija je rešila dva slučaja paljenja automobila policijskih službenika u Novom Sadu i utvrdila da je ista osoba učinila oba krivična dela, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić

Objavljeno:

On je za RTS rekao da je uznemirujuća činjenica da je bilo serije sedam-osam paljenje automobila od kojih su neki u vlasništvu policijskih službenika i dodao da se intenzivno radi na rešavanju svih slučajeva.

"Na području policijske u Novom Sadu rešili smo dva krivična dela izazivanja opšte opasnosti, jer su dva vozila policijskih službenika bila oštećena odnosno delimično uništena", rekao je Rebić.

Kako je istakao, utvrđeno je da je jedna ista osoba učinila oba krivična dela.

"Još u dva preostala slučaja imamo dobar trag i vrlo brzo će biti procesuirani izvršioci krivičnih dela", naveo je on.

On je naveo da je rešavanje ostalih krivičnih dela u fokusu policije, ali da to nije jednostavno dokazati za dan ili dva.

Prema njegovim rečima, u nekim slučajevima se poklapaju izvršilac i nalogodavac, a u jednom slučaju uhapšeno je lice koje je dalo nalog ali još se traga za izvršiocem.

Vladimir Rebić
Vladimir Rebićfoto: Beta/Milan Obradović

"Moramo da pokažemo jasno srpskoj javnosti da niko ko se ovako bahato ponaša ne može proći nekažnjeno", poručio je Rebić.

On je rekao da je u utorak sazvao sastanak sa najvišim rukovodiocima direkcije policije i načelnicima policijskih uprava na kojem su preduzeti konkretne mere na rasvetljavanju ovih događaja.

Na pitanje šta se preduzima povodom učestalih obračuna kriminalnih grupa na ulicama, Rebić je rekao da policija preduzima

određene mere prema bezbednosno interesantnim licima, što, kako navodi, oni najbolje osećaju na svojoj koži.

"Na sastanku u utorak jedna od mera bila je analiza stanja po tom pitanju, i dao sam poseban nalog o maksimalnijoj upotrebi svih policjskih resursa na sprečavanju neželjenih događaja", rekao je Rebić.

On je rekao da je spektar policijskih poslova vrlo širok i da se najveći broj novih aktivnosti stavlja u nadležnost MUP. Imamo određen broj policijskih službenika i jednostavno moramo kombinovati kada će se i koji poslovi raditi.

"U ovom trenutku sam procenio da neki malo manje važni poslovi zastanu sa rešavanjem, da se pojača prisustvo uniformisane policija na srpskim ulicama ali i prisustvo policijskih službenika u civilu koji rade konspirativno", istakao je Rebić.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.