TRAGEDIJA KOD ŽITOROĐE: Poginuli otac i ćerka u sudaru automobila i šlepera! Pošla je da kupi haljinu, pa poginula!
Foto: Biljana Roganović/Kurir

užas

TRAGEDIJA KOD ŽITOROĐE: Poginuli otac i ćerka u sudaru automobila i šlepera! Pošla je da kupi haljinu, pa poginula!

Kako saznajemo, otac i ćerka stradali su kada su se prekjuče oko 15 sati vraćali iz Niša

Objavljeno:

Dragan Mitrović (39) iz sela Glašinac kod Žitorađe i njegova ćerka Nikolija (11) poginuli su u direktnom sudaru "pasata" i šlepera na putu Žitorađa-Jasenica, dok je Svetlana Mitrović (38), devojčicina majka, teško povređena.

Kako saznajemo, otac i ćerka stradali su kada su se prekjuče oko 15 sati vraćali iz Niša.

Ovo je košmar

- Svetlana, Draganova supruga i Nikolijina majka, radi kao medicinska sestra u KC Niš. Dragan je sa ćerkom kobnog dana otišao u Niš da pokupe Svetlanu s posla, a posle toga su išli da Nikoliji kupe haljinu za svadbu na koju je trebalo uskoro da idu - kaže za Kurir Milan Krastić, Draganov brat od tetke.

foto: BILJANA ROGANOVIĆ/KURIR

Milan, koji je prvi otišao na mesto nesreće, ističe da je tamo zatekao potresan prizor, koji nikada neće moći da zaboravi.

- Strašna tragedija se desila. Čim sam čuo šta se desilo, pojurio sam tamo. Stigao sam u isto vreme kad i vatrogasci. Automobil je bio potpuno smrskan i morali su da ga iseku kako bi izvukli Dragana. Hitna pomoć je već bila odvezla Svetlanu i Nikoliju - priča Krastić i dodaje da je Draganov otac takođe došao na mesto strave.

foto: BILJANA ROGANOVIĆ/KURIR

- Video je sina i odmah pitao za snaju i unuku. Nismo imali srca da mu odmah kažemo da je i Nikolija preminula, kasnije je saznao u policiji. Ne znam šta da kažem, ovo je velika tragedija. Sve mi se čini kao da sanjam i najradije bih da se probudim iz ovog košmara - očajan je Draganov brat.

Vozila završila u jarku

Prema rečima našeg izvora utvrđeno je da je do udesa došlo kada je Dragan Mitrović prešao u suprotnu kolovoznu traku i zakucao se u šleper, koji je dolazio iz suprotnog smera.

foto: BILJANA ROGANOVIĆ/KURIR

Celo selo tuguje Nikolija je bila besprekorno dete

U porodičnoj kući Mitrovića u Glašincu juče su vladali muk i tišina, a mnogobrojni prijatelji, rođaci i komšije dolazili su uplakani da izjave saučešće.

- Nikolija je bila besprekorno dete i odličan đak. Završila je četvrti razred, kao prva na recitatorskom takmičenju u opštini. Sve joj je išlo od ruke, sve je znala i želela da zna što više. Ne mogu da se smirim i čitavu noć nisam spavala - rekla je Nikolijina učiteljica.

- Došlo je do direktnog sudara "pasata", u kome je bila porodica Mitrović, i šlepera novosadskih registracija, kojim je upravljao M. G. (62). Kamion je udario u levu stranu automobila, a od siline udarca oba vozila su završila u jarku kraj puta - kaže naš izvor i dodaje da, osim suvozača iz kamiona i teško povređene Svetlane, koja je bila na mestu suvozača u "pasatu", drugih očevidaca sudara nema.

Porodica za primer Dragan je vozio pažljivo

Meštani Glašinca ističu da je Dragan Mitrović bio čovek za primer, kao i čitava njegova porodica i, kako kažu, nikome nije jasno kako je došlo do sudara.

- Dragan je vozio pažljivo i nije bio sklon alkoholu. Bio je radnik kakvog nema. Po čitav dan je radio poljoprivredu sa roditeljima. Dragan i Svetlana, pored ćerke, imaju i sina koji je sedmi razred. Ovakvu tragediju naše selo ne pamti - rekao je jedan meštanin.

foto: BILJANA ROGANOVIĆ/KURIR

- Svetlana je u trenutku sudara spavala u kolima i ne seća se kako je došlo do nesreće, dok je suvozač iz kamiona ispričao da je video "pasat" kako krivuda po putu. Po njegovim rečima, automobil, koji je išao iz pravca Doljevca ka Žitorađi, u jednom trenutku je prešao u suprotnu traku i zakucao se u njihov šleper - kaže naš izvor i dodaje da je vozač šlepera pušten nakon saslušanja i da je utvrđeno da u trenutku sudara nije bio pod dejstvom alkohola.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.