OPLJAČKAO DIREKTORA GRANDA, ALI I DESETINE BOGATAŠA: Žena Saše Popovića otkriva kako je pronađen pljačkaš!
Foto: Damir Dervišagić, MUP

PAO JE KONAČNO

OPLJAČKAO DIREKTORA GRANDA, ALI I DESETINE BOGATAŠA: Žena Saše Popovića otkriva kako je pronađen pljačkaš!

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio tešku krađu

Objavljeno:

Kako Alo! saznaje, Stojičić se tereti da je bio deo ekipe koja je preskočila zaštitni zid, izbegla alarme i odnela metalni sef iz spavaće sobe Popovića. Tom prilikom, ukraden je zlatan nakit, čija je vrednost oko 100.000 evra, poverljiva dokumenta, kao i pištolj koji je pronađen naknadno.

Sašina supruga, Suzana Jovanović, za Alo! nije krila oduševljenje zbog hapšenja osumnjičenog.

- Neverovatna slučajnost je da smo bili u Opatiji na odmoru i kada su nam opljačkali kuću, kao i sada kada su nam javili da je uhapšen osumnjičeni! Drago nam je da je policija odlično uradila svoj posao. Od početka sam verovala u njih. Zato sam odmah i prijavila celi slučaj nadležnim organima. Kako smo saznali, pronađen je Stojičićev DNK, što je neoboriv dokaz. Zbog ovoga je vredelo prekinuti odmor, pa je Sale otišao kod javnog tužioca u Beograd da bi dao izjavu, a ja ću ostati na moru - kaže supruga direktora Granda.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio tešku krađu, posle čega će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

foto: Dragana Udovičić

- Istražuje se ko je Stojičiću odao informacije u vezi s kretanjima bračnog para Popović, kao i mesto gde su držali sef. Sumnja se da je kuća tipovana, jer osumnjičeni je znao gde se nalazi alarm, šta pokrivaju kamere, kao i to kako da neopaženo dođe do sobe na spratu gde se nalazio sef - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, za Stojičićev raniji stil pljačkanja bilo je karakteristično korišćenje šrafcigera i pajsera, ali je sada usavršio zanat. Sumnja se da su Stojičić i njegova ekipa ovu pljačku izveli glumeći radnike i da su, uz pomoć merdevina, preskočili zaštitni zid, ušli u kuću i zaobišli alarme - navodi naš sagovornik.

Podsetimo, kuća direktora Granda je opljačkana početkom marta na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Inače, sumnja se da je Vojislav Stojičić odgovoran za pljačke desetina objekata u elitnim delovima Beograda, poput Bežanijske kose i Dedinja.

- To će biti provereno u toku istrage koja sledi - kaže za naš list izvor upoznat sa slučajem. Sin ubijenog načelnika Resora javne bezbednosti i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže hapšen je još 2010. godine i to takođe zbog pljačke, ali i zbog neovlašćenog držanja droge. Stojičić je tada uhapšen sa Dragim Mugošom (58) zbog sumnje da su u decembru te godine pokušali da opljačkaju kuću u Užičkoj 19. Nekoliko meseci po hapšenju obojica su priznali krivicu i nagodili se sa Prvim osnovnim tužilaštvom. Stojičić je osuđen na godinu i po robije, dok je Mugoša odrobijao četiri godine. Kazna, inače, nije izrečena samo za pokušaj pljačke pomenute vile u Užičkoj, već i zbog brojnih drugih krađa koje je Stojičić priznao: tužilaštvo je tada nameravalo da ga tereti da je izvršio 23 teške krađe na teritoriji Beograda. Istom nagodbom, Mugoša je obavezan na novčanu kaznu od 60.000 dinara, a oduzeti su mu i oružje i droga koji su kod njega pronađeni.

I pre ove presude Stojičić je, prema operativnim informacijama, bio poznat policiji zbog različitih krivičnih dela. Tako je 2002. godine bio osuđen na osam meseci uslovne kazne zbog nelegalnog posedovanja pištolja CZ 99 i okvira sa 14 metaka. Devedesetih godina, u vreme dok je njegov otac bio na čelu srpske policije, družio se sa Markom Miloševićem, sinom tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

(Espreso.co.rs/ Alo/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.