OPLJAČKAO POLA BEOGRADSKE ELITE: Badžin sin je osim za pljačku Popovića osumnjičen i za provale u DESETINE VILA!
Foto: Printscreen/Kurir.tv, MUP

harao po elitnim kućama

OPLJAČKAO POLA BEOGRADSKE ELITE: Badžin sin je osim za pljačku Popovića osumnjičen i za provale u DESETINE VILA!

Tužilaštvo ga tereti za 23 krađe

Objavljeno: 21:59h

Vojislav Stojičić (38), sin pokojnog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pljački kuće direktora "Granda" Saše Popovića, osumnjičen je na pljačku desetine elitnih objekata.

Kuća Popovića opljačkana je početkom marta ove godine, a iz nje je odneto čak 100.000 evra. Kako je "Blic" pisao, lopov je ostavio DNK tragove na licu mesta.Međutim, ovo nije prva pljačka za koju se Stojičić osumnjičen. Naime, dobro je poznat pravosudnim organima, a za teške krađe sudilo mu se 2011. godine.

Naime, Stojičić se nagodio s Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu da za godinu i po dana zatvora prizna da je pokušao da izvrši jednu tešku krađu i da je neovlašćeno držao drogu.

Na rešenje kojim je sud usvojio sporazum, oštećeni imamu pravo žalbe. Još se ne zna da li će neko od njih iskorisiti to pravo, jer je urečenje sudske odluke u toku-rekli su juče u Prvom osnovnom sudu. Na istom ročištu na kom je usvojen pomenuti sporazum, Sud je prihvatio i nagodbu tužilaštva sa Dragim Mugošom (51), koji je polovinom decembra 2010. uhapšen zajedno sa Stojičem.

Po slovu ovog sporazuma Mugoša je priznao više pljački luksuznih kuća i vila na Senjaku i Dedinju, a sud ga je osudio na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 60.000 dinara. Istovremeno, od Mugoše je oduzeto oružje i droga koji su kod njega pronađeni.

Tužilaštvo je Stojičića i Mugošu teretilo za 23 teške krađe, ali je u slučaju Badžinog sina, osim za pokušaj teške krađe, odustalo od ostalih navoda iz optužnice.

I ranije poznat po kriminalnim delima

Sin ubijenog generala policije Radovana Stojičića Badže je i pre slučaja iz 2011. godine bio poznat po kriminalnim delima.

Devedesetih godina, u vreme dok je njegov otac bio na čelu srpske policije, družio se sa Markom Miloševićem, sinom Slobodana Miloševića.

U beogradskom restoranu “Mama mia” 11. aprila 1997. ubica njegovog oca, koji do danas nije identifikovan, je prema nekim očevicima bio uperio oružje i u mlađeg Stojičića, ali u njega nije pucao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.