OVO JE ŽELJKO, SRBIN KOG JE UBIO CRNOGORAC: Crvene Beretke tuguju za ubijenim pripadnikom JSO (FOTO)
Foto: Facebook / Crvene Beretke

ubistvo u crnoj gori

OVO JE ŽELJKO, SRBIN KOG JE UBIO CRNOGORAC: Crvene Beretke tuguju za ubijenim pripadnikom JSO (FOTO)

Policija sumnja da su ubijeni Pavkov iz Srbobrana i Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mesta u okolini Bijelog Polja s namerom da ubiju E.Ć. (32), saopšteno je iz policije

Objavljeno: 10:25h

Državljanin Srbije Željko Pavlov (47) ubijen je pre tri dana u vatrenom obračunu u bjelopoljskom naselju Sutivan.

Njegov sunarodnik Ljubomir Lazić (48) je teže ranjen, a sumnja se da je u njih pucao Bjelopoljac Elvis Ćatović (30), koji je i sam ranjen u pucnjavi koaj se dogodila ispred njegove kuće. On je u utorak uhapšen.

Pavkov je bio pripadnik Jedinice za specijalne operacije, a na Fejsbuk stranici Crvenih Beretki objavljena je fotografija Pavlova, a uz nju napisano:

"Tužnog srca javljamo pripadnicima Jedinice da nas je napustio naš brat Željko Pavkov Lala, oficir JSO. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni".

Kako su preneli crnogorski mediji, osumnjičeni za ubistvo Ćatović, izjavio je da su državljani Srbije nameravali da ga ubiju, a da je on potegao pištolj i ubio Pavlova i ranio Lazovića.

Elvis Ćatović
Elvis Ćatović foto: Facebook

- Kada sam automobilom stigao ispred svog doma primetio sam da mi se približava više nepoznatih osoba. Osetio sam da sam ranjen, ali pucanj nisam čuo. Hteo sam da pobegnem u kuću, ali nisam uspeo, pa sam utrčao u kukuruzište. Odatle sam iz pištolja zapucao na sve strane - rekao je u tužilaštvu Ćatović i istakao da je to što je kod sebe nosio oružje bila puka slučajnost.

U neposrednoj blizini tela Pavkova, pronađen je pištolj "vzor“, kal. 7,65 mm sa prigušivačem.

Uhapšeni Elvis ostaće po odluci zamenice višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Nade Bugarin, u tužilačkom pritvoru do 72 sata. Posle toga će ona od sudije za istrage Višeg suda u ovom gradu zatražiti otvaranje istrage i produženje pritvora.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.