DOĐITE IZBO SAM ŽENU NOŽEM! Jezivi detalji ubistva u Smederevskoj Palanci!
Foto: Zorana Jevtić

Tragedija

DOĐITE IZBO SAM ŽENU NOŽEM! Jezivi detalji ubistva u Smederevskoj Palanci!

Prijavljen je 2017. za nasilje u porodici, ali Mikaela odbila da ga tereti

Objavljeno:

Sakib Ciobanu (58), koji je sa više uboda nožem u grudi usmrtio suprugu Mikaelu (44) u njihovoj kući u romskom naselju Kolonija u Smederevskoj Palanci, odmah posle zločina pozvao je policiju i rekao: "Dođite, ubio sam ženu!"

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, on je mirno sačekao patrolu, a utvrđeno je da nije bio pod uticajem alkohola.

Kako nam je potvrdila portparol Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, zamenik tužioca Olivera Milojević, nakon saslušanja osumnjičeni je priznao ubistvo i predložen je pritvor do okončanja istrage.

Prema našim saznanjima, komšinica je prošle godine prijavila Sakiba zbog nasilja u porodici. Njemu je zbog toga Osnovni sud u Velikoj Plani izrekao hitnu meru udaljenja iz stana.

- Ipak, supruga Mikaela odbila je da podnese krivičnu prijavu protiv muža uz obrazloženje da "policija preuveličava" - rekao nam je izvor iz MUP.

Sakib je, naime, prošle godine u septembru fizički nasrnuo na suprugu, koja je, kako bi se spasla, pobegla kod komšinice, saznaju "Novosti". Nasilnika to ipak nije zaustavilo, pa je razbio staklo na vratima njene kuće u pokušaju da na silu dođe do Mikaele. Ovaj incident policiji je prijavila upravo žena kod koje se Mikaela sakrila. Kada je slučaj nasilja u porodici stigao do Osnovnog suda u Velikoj Plani, žrtva je odbila da podnese krivičnu prijavu.

- Ona je tada izjavila da je reč o običnoj svađi, kao i da je čitav događaj policija preuveličala. Sud je, međutim, 4. septembra 2017. godine Sakibu izrekao hitnu meru zabrane prilaska supruzi, kao i udaljenja iz kuće u trajanju od mesec dana - saznajemo od našeg izvora iz istrage.

Manje od godinu dana nakon incidenta, Sakib ju je usmrtio sa četiri uboda nožem u grudi. Njihova trudna ćerka je u to vreme bila u dvorištu. Dvoje dece ovog bračnog para, sin od 14 i ćerka od 18 godina, posvedočili su nakon ubistva da su svađe između roditelja bile svakodnevne. Ali prema njihovim rečima, nije bilo fizičkog nasilja, i zato nisu smatrali da bi trebalo oca da prijave policiji.

TRAŽILI AZIL

Mikaela Ciobanu je rumunska državljanka, a Sakib se prezivao Nikolić donedavno. Onda je uzeo ženino prezime kako bi zajedno pokušali da dobiju azil u Nemačkoj. To im, međutim, nije pošlo za rukom.

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.