PUCAO JE U TATU KOJI MI JE BIO U NARUČJU, DRŽAO ME NA NIŠANU PA POBEGAO: Ovo je potresna ispovest sina ubijenog advokata Ognjanovića!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

PET PAKLENIH SEKUNDI

PUCAO JE U TATU KOJI MI JE BIO U NARUČJU, DRŽAO ME NA NIŠANU PA POBEGAO: Ovo je potresna ispovest sina ubijenog advokata Ognjanovića!

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović

Objavljeno:

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju. U šestoj sekundi napadač je spustio pištolj i pobegao.

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kad nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica, koji je već otrčao, u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca pucao u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Ognjanović.

On je dodao da je osetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

- Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao - naveo je Ognjanović.

Zasad nije utvrđeno zbog čega je atentator odlučio da poštedi advokatovog sina.

Policija i dalje traga za napadačem na Dragoslava Ognjanovića, a istraga ide u više pravaca koji se uglavnom mogu dovesti u vezu s advokatovim klijentom Lukom Bojovićem.

- Jedan pravac istrage usmeren je ka krvnoj osveti koju Bojović i njegov klan vode s crnogorskom porodicom SlobodanaŠaranovića, dok se drugi odnosi na rat između "škaljarskog klana", s kojim je Luka bio blizak, i "kavačkog klana". Takođe, ispituje se i da li je ovo ubistvo posledica sukoba unutar Bojovićeve grupe i da li iza njega stoji novi rat sa starim beogradskim klanom za tržište narkotika u Srbiji.

Dragoslav Ognjanović je 15 dana pre ubistva imao obračun s članom "kavačkog klana", pa se proverava da li je ta grupa eventualno umešana u zločin.

- Ognjanović je bio u kafiću na Voždovcu u kojem se okupljaju "kavčani", a njegov dolazak protumačen je kao provokacija. Seo je za sto i naručio viski, a onda mu je pripadnik klana prišao i pljunuo ga u lice. Izgovorene su teške reči, a advokatu je zaprećeno ubistvom - piše Ekspres.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.