Policija je podvrgla Miloša (37) iz Kraljeva alkotestu. PALI SU U NESVEST kada su videli koliko je promila naduvao
Foto: Zorana Jevtić

REKORDER

Policija je podvrgla Miloša (37) iz Kraljeva alkotestu. PALI SU U NESVEST kada su videli koliko je promila naduvao

Imao smrtonosnu dozu alkohola u krvi

Objavljeno:

Miloš J. (37) iz Kraljeva, koji je vozio sa 4,25 promila alkohola u krvi, posle privođenja na trežnjenje zaspao je kao beba! Čuvari su ujutru morali da ga bude da bi ga odveli kod sudije za prekršaje, koji mu je izrekao 30 dana zatvora i novčanu kaznu.

Incident se dogodio 5. avgusta oko 23.30 u ulici Olge Milutinović u Kraljevu. Patrola je prilikom redovne kontrole zaustavila „folksvagen“ koji je Miloš vozio i zatekla se u čudu kada je prilikom alko-testiranja naduvao čak 4,25 promila.

- Miloš je izašao iz automobila govoreći: „Dobro jutro, braćo! Da li vam je potrebna neka pomoć?” - priča naš sagovornik blizak sudu i dodaje da je jedva hodao.

- Klatio se i naslanjao na policajce. Ukazao im je da je primetio više automobila koji krivudaju putem, govoreći „da misli da su vozači bili pijani”. Iskusni policajci su odmah videli koliko je sati, pa su samo odobravali sve što je govorio. Uzgred su ga upitali da li je možda nešto popio, na šta im je on uzvratio: „Ko, je l’ ja? Ma taman posla! Znate, ja ne pijem. Bio sam sa drugarima, koji su pili, ali ja alkohol nisam ni licnuo!“ - kaže naš izvor i ističe da je Miloš pristao da uradi alko-test da bi, navodno, dokazao da nije pijan!

Ilustracja
Ilustracja foto: Pixabay.com

Rezultat je bio više nego iznenađujući, jer je imao smrtonosnu dozu alkohola u krvi! Testiranje je ponovljeno dva puta, a on je u neverici gledao nalaz od 4,25 promila, govoreći da je „verovatno reč o nekoj grešci“ i da „aparat najverovatnije nije ispravan”. Onda je objasnio „da je možda moguće”, navodeći: „Bio sam sa drugarima koji su pili. To je od alkoholnih isparenja” - otkriva sagovornik i navodi da je bilo naporno, ali i smehotresno dok su se objašnjavali s njim.

Miloš je odbio da pođe na trežnjenje, ali su ga policajci lako ubedili stavljajući mu lisice na ruke.

- Posle uobičajene procedure u stanici, kada su mu uzete generalije i kada je dobio rešenje o zadržavanju na trežnjenju, Miloš je odveden u ćeliju, gde je zaspao kao beba! Čuvari su ujutru morali da ga bude da bi ga odveli kod prekršajnog sudije, koji mu je izrekao 30 dana zatvora i novčanu kaznu - kaže na kraju naš izvor iz suda.

Pre ovog slučaja, neslavni rekord po najvećoj količini alkohola u krvi držao je deda (72) iz Novog Sada, koji je u maju ove godine zaustavljen sa 4,05 promila. Saobraćajci su penzionera zaustavili kada su videli da tokom vožnje baca petarde iz automobila. Novosađanin je za bahati čin kažnjen sa 45 dana zatvora, oduzimanjem dozvole i kaznenim poenima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.