EVO ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO U KAFIĆU GDE JE UBIJEN OGNJEN IKAČ: Očevici do detalja ispričali kako je došlo do ubistva! Ognjenova majka rekla nam je njegove POSLEDNJE REČI
Foto: Privatna arhiva

ubistvo na vidikovcu i dalje nije rasvetljeno

EVO ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO U KAFIĆU GDE JE UBIJEN OGNJEN IKAČ: Očevici do detalja ispričali kako je došlo do ubistva! Ognjenova majka rekla nam je njegove POSLEDNJE REČI

Očevici ubistva i majka ubijenog Ikača otkrivaju do sad nepoznate detalje

Objavljeno: 12:35h

Ognjen Ikač zvani Kuki (22), ubijen je 17. juna na Vidikovcu. I nakon više od dva meseca još uvek se ne zna ko je oduzeo život dvadesetdvogodišnjem mladiću.

Ekipa Espresa razgovarala je sa očevicima ubistva, koji su nam ispričali šta se zapravo dogodilo tragične noći. Tada su mediji preneli da je pucnjavi prethodila svađa, nakon čega je obračun nastavljen na ulici ispred kafića, međutim, naši sagovornici tvrde drugačije.

Naime, Ikač je tog dana s prijateljima u jutarnjim časovima bio na gorblju Orlovača, na šestomesecnom pomenu prijatelju Aleksandru Savkoviću, koji je ubijen 17. decembra prošle godine ispred kluba Nana na Senjaku.

Nakon toga se uputio u kafić Klagenfurt u ulici Vidikovački venac 73, gde je ostao do večernjih časova. Oko 1.50 časova iza ponoći, u kafić je ušao naoružani muškarac sa kapuljačom u pratnji još jedne osobe. Kako kafić ima dve bašte, ubica je neprimetno prošao kroz prvu baštu, došao do druge koja se nalazi iza kafića, i sakrio se iza zida.

Iakč je bio u društvu još nekoliko ljudi. U jednom trenutku jedan od njih video je ubicu i pitao prijatelje da li znaju ko je momak koji se "šunja" s pištoljem. U narednom trenutku Ikač, koji je napadaču jedini bio okrenut leđima, okrenuo se, a ubica je zapucao usred bašte.

Ranjen, Ognjen je krenuo da trči kroz kafić i izašao ispred u prednju baštu. Ubica se istim putem vratio do te bašte i opet počeo da puca. Ikač je krenuo da beži preko ulice ka zgradama u ulici Patrijarha Joanikija, a ubica je ispred kafića nastavio da puca na njega.

Naši sagovornici navode da napadač nije bio sam, već u društvu još jednog muškarca, takođe naoružanog, ali prema njihovim rečima, on nije pucao. Obojica su nakon pucnjave sela na skuter koji je bio parkiran kod kladionice koja se nalazi u blizini kafića, i od kafića skrenuli levo, dalje ulicom Vidikovački venac i pobegli.

Žrtva je, teško povređena i u krvi, po prijavi građana pronađena na stepeništu parkića između brojeva 22 i 22a. Ognjena su pogodila dva metka, jedan u vratnu aortu, a drugi u kuk, i on je u kritičnom stanju kolima Hitne pomoći prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Teško ranjeni mladić preminuo je u bolnici tokom noći.

Ognjen Ikač
Ognjen Ikač foto: Privatna arhiva

Prema rečima naših sagovornika, drugi muškarac, koji je navodno ranjen u pucnjavi, u stvari je polomio ruku kada je bežao. Naime, kada je ubica zapucao, on se dao u beg i tom prilikom probio drvo, te je tako došlo do povrede. Uspeo je da pobegne, i da na silu uđe u stan Magdalene D. na osmom spratu u zgradi broj 83.

Iako je policija objavila da je napadač identifikovan i da se za njim intezovno traga, majka ubijenog Ikača navodi da joj policija ne daje nikakve informacije o tome da li ima pomaka u istrazi.

Lidija Ikač je u razgovoru za naš portal rekla da oseća da se ubistvo njenog sina zaboravlja, te da se plaši da će ubica proći nekažnjeno.

- Niko iz MUP mi ne govori da li imaju bilo kakav trag. Kada sam otišla u sup na Vidikovcu da pitam ko vodi slučaj Ikač Ognjena i kada sam rekla da sam njegova majka, portir me je maltene izgurao napolje i rekao da ništa ne brinem. Nije mi dozovoljeno ni da uđem u stanicu. Izgubila sam sina, mene boli, ne sme na ovome da ostane - priča naša sagovornica i dodaje da se kobne noći sa sinom čula sat vremena pre nego što je ubijen.

- Zvala sam ga oko pola jedan, rekao mi je da je u Klagenfurtu. Čula sam mu po glasu da je raspoložen. Rekao mi je da je malo popio, pa sam ga zamolila da ne vozi, već sam mu kazala da ću doći po njega. Rekao mi je da ne brinem i završio sa "ljubi te tvoj sin" - priča Lidija kroz suze.

- Pogrešila sam što nisam otišla po njega. Stala bih ispred svog deteta, pa nek pucaju u mene. Oko četiri ujutru i dalje nije dolazio kući. Ja sam već digla paniku i počela da ga zovem. Nije se javljao. Okretala sam brojeve njegovih drugova, ali niko nije znao gde je. Oko sedam, osam ujutru spremala sam se da odem u Urgentni centar, kada su pozvonila dva policajca. Pitali su me gde je Ognjen, a kada sam im rekla da nije tu, tražili su mi da sednem i rekli da postoji NN lice na Urgentom i da bi bilo najbolje da odem da proverim - priča naša sagovornica i dodaje:

- Ja sam već bila digla paniku i alarmila porodicu, pa je Ognjenova tetka već bila na putu ka Urgentnom, dok sam ja razgovarala sa policijom. Ubrzo mi je javila da dolazi kod mene. Znala sam da nisu dobre vesti, ali sam odbijala da priznam sebi. Odbijala sam da prihvatim činjenicu da mi je dete ubijeno. On mi je bio sve. Bilo smo jako povezani. Ostali smo sami kada je on imao četiri godine, a sada su mi i njega uzeli... - priča neutešna majka ubijenog mladića.

Podsetimo, za četiri meseca u beogradkom naselju Vidikovac dogodila su se dva ubistva. Pre Ognjena Ikača, 27. februara ove godine na istoj lokaciji, ispred kafića "Luna 3K" ubijen je Petar Arsić (38) zvani Peka. Navodno, nakon kraće svađe sa dvojicom muškaraca, ubijeni Arsić je sa njima izašao u dvorište kafića oko dva sata posle ponoći. Tada je jedan od njih izvadio pištolj i otvorio vatru. Ubio ga je jednim hicem u glavu, a zatim su napadači pobegli. Dve nedelje nakon ubistva za isto je uhapšen Ljubomir Lainović (22), sin Novosađanina Branislava Lainovića zvanog Dugi, kojeg je 2000. godine likvidirao "zemunski klan". Za drugim, koji je identifikovan kao Strahinja Đ. (22) policija je raspisala poternicu.

Ubijeni Petar Arsić
Ubijeni Petar Arsić foto: facebook

On je 19. jula uhapšen u policijskoj akciji u Prištini, prenele su "Vijesti". MUP Srbije i dalje nije dao zvaničnu potvrdu ove informacije.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.