PRAVIO LAŽNE NALOGE, SPAJAO IH NA SLIKAMA! Državljanin Srbije dve godine proganjao devojku preko Fejsbuka
Foto: Profimedia

neželjeni kontakt

PRAVIO LAŽNE NALOGE, SPAJAO IH NA SLIKAMA! Državljanin Srbije dve godine proganjao devojku preko Fejsbuka

Đorđe P. je u početku laskavo pisao devojci na njen Fejsbuk nalog

Objavljeno:

Državljanin Srbije Đorđe P. (35) prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da je na Fejsbuku proganjao devojku iz Broda, da bi potom napravio njen lažni profil na kome ih je fotošopovanim slikama prikazivao kao par.

Prijavom Đorđe P. se tereti za krivično delo proganjanje za koje je zaprećena novčana ili kazna do dve godine zatvora.

- Postoji osnov sumnje da je Đ. P. od februara 2016. do kraja jula 2018. godine pokušavao, putem društvene mreže, da uspostavi neželjeni kontakt sa devojkom iz Broda. Nakon što ga je ona odbila i ignorisala, osumnjičeni je napravio lažni profil sa fotografijama oštećene, koje je kasnije i fotošopovao - rekla je portparolka PU Doboj Dragana Kerkez.

Kako pišu "Novosti", Đorđe P. je u početku laskavo pisao devojci na njen Fejsbuk nalog. To je postalo toliko često, pa ga je devojka ignorisala i prestala da mu odgovara. Međutim, on je tada napravio njen lažni profil, na kome je s vremenom počeo da objavljuje montirane fotografije na kojima su njih dvoje zagrljeni ili naslonjeni jedno na drugo, prikazujući ih kao par.

"Nije bilo nikakvih neprimerenih fotografija ili vulgarnog sadržaja, ali je to proganjanje trajalo toliko dugo da se devojka obratila istražnim organima i taj lažni profil je ugašen i ukinut sa interneta", kaže izvor blizak istrazi.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.