OGNJANOVIĆ JE ZNAO DA MU PRETI OPASNOST: Osećao je DA JE META, kada su digli u vazduh Sinišu Milića, bilo mu je jasno da je đavo odneo šalu!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bio je oprezan!

OGNJANOVIĆ JE ZNAO DA MU PRETI OPASNOST: Osećao je DA JE META, kada su digli u vazduh Sinišu Milića, bilo mu je jasno da je đavo odneo šalu!

Egzekutor mu je prvo pucao u leđa, pogodio ga sa sedam metaka, i počeo da beži. Posle nekoliko koraka se, međutim, vratio i ispalio još tri hica

Objavljeno:

Dragoslav Miša Ognjanović (57) znao je da mu preti opasnost. Nije se osećao bezbedno, i to je poverio nekolicini najbližih prijatelja. Bio je ubeđen da je meta zbog svoje bliskosti sa Lukom Bojovićem i njegovom ekipom, koje je zastupao u srpskim, ali i sudovima u inostranstvu.

Ognjanović je u poslednje vreme bio oprezan, ali to nije sprečilo ubicu da ga u subotu uveče sačeka i ubije. U njega su ispaljena dva rafala, ukupno deset metaka.

Egzekutor mu je prvo pucao u leđa, pogodio ga sa sedam metaka, i počeo da beži. Posle nekoliko koraka se, međutim, vratio i ispalio još tri hica. Veruje se da je Ognjanovićev sin Petar (26) ranjen rikošetom.

- Miša je posle ubistva Dragoslava Miloradovića, Bojovićevog kuma, video da je đavo odneo šalu - navodi naš izvor. - Kada je usred grada dignut u vazduh Siniša Milić, nekoliko dana kasnije, bilo mu je jasno da su ugroženi svi oni koji imaju bilo kakave veze sa Bojovićem. Posebno, jer su neke policijske istrage raspolagale sa operativnim podacima o akterima surovih likvidacija na beogradskim ulicama.

Miloradović i Ognjanović su bili u kontaktu gotovo svakodnevno od kada je Bojović osuđen na višegodišnju kaznu zatvora u Španiji. Poznati beogradski krivičar zastupao je gotovo sve pripadnike klana, koji su optuženi za brojne zločine. Neki od njih dali su mu i čitulju, upućujući mu zahvalnost i opraštajući se od njega.

Ovaj beogradski advokat bio je poznat i u haškom sudu, gde je bio jedan od branilaca bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, ali i cele galerije likova iz sveta kriminala, poput osumnjičenih za likvidaciju Velibora Dunjića, ali i zločin u beogradskom hotelu "Majdan". Branio je i uhapšene u restoranu "Durmitor", koji su povezivani sa "škaljarskim klanom", ali i iznuđivača novca iz Beograda, bliskih ovoj crnogorskoj ekipi.

Pored toga, u poslednje vreme zastupao je i Predraga Dangubića, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO).

Ova "beretka" je osumnjičena za ubistvo osuđenog narko-dilera Radovana Laketića iz Pljevalja.

Nekoliko je pravaca istrage, a jedan od najbitnijih je ta da se razjasni tačna uloga advokata u svim tim dešavanjima oko klana Luke Bojovića - navodi naš izvor. - Jer, zasada je prva pretpostavka da je stradao u ratu dva klana, odnosno da se našao na meti ljudi koji svete braću Šaranović i ubijene ljude bliske njima. Ne treba, međutim, smetnuti sa uma ni činjenicu da je Bojović blizak sa "škaljarcima". Tu negde, zasada, tražimo i mogući motiv likvidacije Miše Ognjanovića.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.