VATRENA STIHIJA U ZEMUNU BUKTI VEĆ 10 SATI: Povređeni vatrogasci, vatra gutala SVE PRED SOBOM
Foto: Printscreen/youtube

STRAVIČAN POŽAR

VATRENA STIHIJA U ZEMUNU BUKTI VEĆ 10 SATI: Povređeni vatrogasci, vatra gutala SVE PRED SOBOM

Požar je lokalizovan tek jutros oko 2 sata, ali još nije u potpunosti ugašen

Objavljeno: 09:24h

Šest vatrogasca je povređeno u požaru koji je u utorak oko 22 sata izbio u blizini Pupinovog mosta u Zemunu u ulici Cara Dušana. Požar je zahvatio skladište nameštaja i građevinske plastike, a više od 60 vatrogasaca se satima borilo sa vatrenom stihijom dok je vatra gutala sve pred sobom.

Požar je lokalizovan tek jutros oko 2 sata, ali još nije u potpunosti ugašen.

Nad Zemunom se i dalje nadvija gust dim.

U Zemunu se i dalje vidi gust dim
U Zemunu se i dalje vidi gust dim foto: Espreso.co.rs

Požar je zahvatio skladišta veličine nekoliko stotina kvadrata, pošto je u jednom trenutku počeo rapidno da se širi, hitno su evakuisani stanari okolnih kuća, a isključena je i struja, kako ne bi došlo do veće havarije.

Kako prenose mediji, čule su se i eksplozije. U jednom trenutku bio je i obustavljen saobraćaj na pojedinim deonicama u ovom delu grada.

Nedugo nakon izbijanja požara, na lice mesta je stigao i ministar policije Nebojša Stefanović.

"Preduzimaju se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili", rekao je Stefanović obraćajući se novinarima.

Lekari Hitne pomoći zbrinuli su ukupno deset osoba koje su se uglavnom nagutale dima, ali je jedan 43-godišnji muškarac zadobio i opekotine prvog i drugog stepena.

Na intervenciji gašenja požara bilo je angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo. Tokom gašenja požara četiri vatrogasca su lakše povređena.

Osim pripadnika MUP-a, na licu mesta bila su i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Uzrok požara za sada nije poznat, a nakon što vatra bude u potpunosti ugašena uslediće istraga.

U ovom trenutku na licu mesta oko 30 vatrogasaca i deset vozila vrše dogašivanje požara.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.