KAMENOVANA SRPSKA ŠKOLA NA KOSOVU: Incident u Lipljanu, prozori RAZBIJENI tokom noći
Foto: Filip Plavčić

haos!

KAMENOVANA SRPSKA ŠKOLA NA KOSOVU: Incident u Lipljanu, prozori RAZBIJENI tokom noći

Kancelarija je navela da je u istoj školi prošle godine podmetnut požar u kojem je izgorela učionica, a počinitelji nisu pronađeni

Objavljeno:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su neidentifikovane osobe kamenovale zgradu izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Braća Aleksić" iz Lipljana, koju pohađaju deca iz srpske zajednice.

Kako se navodi, napad se dogodio prošle noći i razbijena su četiri prozora.

Kancelarija je osudila taj napad i pozvala bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu počinioce koji su kamenovali školu, "jer je to jedini način da se nasilje i razbojništvo zaustave".

U saopštenju se ocenjuje da je reč o nastavku "organizovanog razbojništva" sa ciljem da izazove nemire, strah i nesigurnost Srba na Kosovu.

Kancelarija je navela da je u istoj školi prošle godine podmetnut požar u kojem je izgorela učionica, a počinitelji nisu pronađeni.

- Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.