BIO NA ŠARANOVIĆEVOJ LISTI ZA ODSTREL? Da li je ubijeni advokat Luke Bojovića nova žrtva KRVAVOG OBRAČUNA dva crnogorska krimi klana?
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jeftić

NEMA MILOSTI

BIO NA ŠARANOVIĆEVOJ LISTI ZA ODSTREL? Da li je ubijeni advokat Luke Bojovića nova žrtva KRVAVOG OBRAČUNA dva crnogorska krimi klana?

Dragoslav Miša Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji se bavio krivičnim pravom

Objavljeno:

Dragoslav Miša Ognjanović (57), advokat porodice Luke Bojovića, ubijen je sinoć na Novom Beogradu, a u pucnjavi je ranjen i njegov sin Petar (26).

Ognjanović je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe. Njegov sin, prema svemu sudeći, nije bio meta napada - ranjen je u desnu šaku i zbrinut je u Urgentnom centru, odakle je ubrzo pušten.

Juče nije bilo poznato koliko napadača je spremilo sačekušu za poznatog beogradskog advokata, koje su oružje koristili niti kako su pobegli sa lica mesta: prema rečima novopostavljenog načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, istraga je i kasno sinoć bila u toku, a u policijskoj akciji "Vihor" blokirani su izlazi iz grada u pokušaju da se uhapse ubice.

Dragoslav Miša Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji se bavio krivičnim pravom. Poslednjih godina ponajviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupa Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića. Pre tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

Šaranović je, inače, ubijen prošle godine u Budvi, pre nego što je Specijalni sud u Beogradu doneo presudu protiv nejgove grupe kojom je Sašu Cvetanovića oglasio krivim za ubistvo Lukinog brata. Ognjanović je u tom postupku zastupao oštećene - porodicu Bojović.

Policija u ovom trenutku ne zna koji je motiv ubistva poznatog advokata. Ipak, simptomatično je da je samo u poslednja dva meseca ubijeno nekoliko bliskih saradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu.

Najpre je krajem maja ove godine ubijen Dragoslav Miloradović, kum Luke Bojovića, ispred auto-perionice na Karaburmi. Napadači su u njega ispalili nekoliko hitaca i motorom pobegli u pravcu Zvezdarske šume, gde su vozilo spalili. Policija je saopštila da je identifikovala osumnjičenog za to ubistvo i raspisala poternicu.

Idućeg meseca, u bombaškom napadu ubijen je Siniša Milić Boske, šef obezbeđenja Bojovićevog klana u Beogradu, još jedan istaknuti pripadnik klana. Početkom ovog meseca, u Antverpenu je uhapšen Veljko Banović Votka, najbliži Bojovićev saradnik, kod kog je nađeno preko milion evra u kešu, stečenih, kako se sumnja, trgovinom kokainom.

Pozadina pomenutih ubistava nije poznata. Nezvanično, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa škaljarcima) ili sukob unutar klana.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.